Sidor

Sidor

2015-10-15

Gott och blandat

Ett recensionsexemplar av Marcus Hernhags bok "Att lyckas med aktier" återfanns i postfacket idag. Det känns som ett hedrande uppdrag och som jag kommer ta på stort allvar och återkomma med en recension senare. Utmaningen är att vara så objektiv som möjligt då man "fått" boken och författaren nog hoppas på positiva omdömen.

När jag var mer aktiv inom communityn för testautomation tidigare så fick jag recensera ett par böcker vilket delvis bidrog till att jag är mer "känd" i Indien än i Sverige inom området då författaren är av Indiskt ursprung och Indien har stor IT-sektor.

---

Mitt "scoop" kring fribrev ser ut att bli lyckat för min egen del, har fått preliminärt klartecken att återköpa fyra tjänstepensioner från arbetsgivare jag hade tidigt i min karriär. Tyvärr tycks inte kollektivavtalade tjänstepensioner vara möjliga att återköpa vilka sannolikt tillhör majoriteten för de flesta. Men jag ropar inte hej förrens alla transaktioner är utförda, lär återkommer med ett inlägg om det då.

---

När jag bläddrar igenom mina gamla inlägg så är förstås kvalitén varierande men det finns några som jag tycker förtjänar att lyftas fram då de innehåller information och tips som funkar över tiden enligt min mening.

Så därför har jag skapat en ny sektion i högerkolumnen som jag kallar Rekommenderat som innehåller utvalda inlägg av informativ karaktär som jag tror kommer att uppskattas av nyare läsare.


Vidare har jag ändrat lite på Populära inlägg så att de 5 mest klickade de senaste 30 dagarna visas stället för som tidigare, de 10 mest klickade genom tiderna.

Jag hoppas layouten uppskattas, när jag bläddrar runt bland bloggrannarna så har alla sin "touch" på sina bloggar vilket jag uppskattar då det vore tråkigt om alla liknade varandra.

Givetvis är innehållet överordnat för en sajt men en layout man står ut med är också ganska viktigt tycker jag. Det kan hända att jag väljer bort sajter om man möts av pop-uper eller skärmen fylls av för många objekt på en gång utan större sammanhang. När sedan innehållet blir mer svårtillgängligt och/eller sämre så är det ridå. Konkret exempel tycker jag är di.se som jag sällan besöker numera av redan nämnda orsaker.

Hur viktig är layouten?





10 kommentarer:

  1. Layout är mycket viktigt, det skall framhäva innehållet på ett bra sätt så fokus hamnar på rätt saker. För att vara ärlig så tycker jag din blog är betydligt starkare på innehåll än layout.. Framförallt när det gäller färgval på text/bakgrund så går det att förbättra. Den enskilt mest störande faktorn, för min del, är transparensen i höger kolumn. Populära inlägg och rekommendationerna är svårlästa med graferna i bakgrunden, tycker jag.

    Hur som helst är jag inte här för att beundra layouten, jag återkommer som läsare så länge du fortsätter producera kvalitativt innehåll ändå. =)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack för en ärlig kommentar!

      Tar till mig kritiken om transparensen och ska fundera lite, det är nog mera "snyggt" än läsvänligt nu när du säger det.

      Vad tycker ni andra?

      Radera
  2. Det är svårt med layout eftersom alla har sin egen smak. Personligen gillar jag väldigt avskalat och stilrent. Det som jag tycker är värst är dock reklam (ads). Idag är det så pass billigt (och enkelt) med webb-hosting att jag tycker att om man inte vill använda sig av en gratistjänst (blogspot, wordpress, etc.) så bör man antingen betala för ett webbhotell eller sätta upp en egen server som man driver sin hemsida från. Reklam får mig att vända direkt.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack för kommentar!

      Jag gillar Bloggers plattform även om det krävs programmering för att "tweeka" ibland. Google generellt har fantastiska gratis-verktyg.

      Reklam har jag inga planer på i dagsläget.

      Ja det är en balans med sin egen smak och läsbarhet men jag ska försöka öka den sistnämnde under helgen tror jag, blir till att gå in i css-träsket ånyo.

      Radera
  3. Grattis till pensionsfixandet. Jag försökte fixa lite själv för ett par år sedan men min tidigare arbetsgivare vågade inte skriva på papperen efter att ha pratat med sina pensionsförmedlare. Det stör mig lite, men jag har kostat de pensionsförmedlarna så mycket i förlorade affärer både före och efter att jag inte orkar bry mig speciellt mycket över deras försök att vara elaka.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack, vågar inte ropa hej än som sagt...

      Eventuellt kommer Skatteverket lätta lite på kravet om underskrift från försäkringstagare vilket skulle betyda att man inte behöver gå via arbetsgivare men högst osäkert om när, var, hur på detta.

      Radera
  4. Som ni kanske märker har jag meckat lite med layouten och jag hoppas att läsbarheten i högerkolumnen blivit bättre nu.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack, klart bättre!

      Det finns mer att göra i dina färgval om du vill ha mer feedback. Mörkgrått på mörkblått fungerar inte så bra tillsammans. Se tid-sen-inlägg till höger. Försök ha lite högre kontrast mellan textfärg och bakgrund. Färre antal färger/storlekar/typsnitt är också oftast bättre än fler.

      -- PG

      Radera
    2. Så, nu tycker jag läsbarheten är ganska bra och färgerna fortfarande "personliga". Återigen, tack för din feedback!

      Radera
  5. Tack för feedback, uppskattas!

    Nu är vi inne på finliret mao, ska se om jag kan trimma det lite till. Krävs en del programmering för att avvika från Blogger-mallen.

    SvaraRadera