2015-03-09

Dagens omallokeringar (2015-03-09)

McDonald's rapporterade sämre än väntat, utöver en medioker besöksupplevelse i lördags så sålde jag allt idag. Vinsten blev ca 8% inklusive utdelningen i mars, dvs totalt ca 2 års utdelningar. Mycket möjligt att jag plockar upp aktien i framtiden men det känns inte som bolaget har någon medvind just nu.

Tiden kändes mogen för att öka diversifieringen i portföljen samt minska exponeringen mot USA (även om jag tror dollarn kommer att stärkas ytterligare) så i bara farten minskade jag i Amasten- och SAS preferensaktier och köpte ungefär lika delar Atlas Copco, NCC samt Industrivärden.

Så summa summarum ser värdefördelningen ut så här efter omallokeringen:


Utdelningskalendern blir inte lika jämn och fin som förut men fortfarande med månadsutdelning

Ökad vikt stamaktier vs. preferensaktier vilket känns vettigt och YoC är fortsatt god:

Ibland kanske jag borde avvakta lite mera vid sådana här tillfällen men det känns rationellt att ligga fullt investerad över utdelningssäsongen tycker jag.6 kommentarer:

 1. Fina Atlas och Ncc har jag med, du köpte bra på en börsdipp som det ser ut. Hög lönsamhet i Atlas, inte minst med dyrare dollar.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo, känslan är att vi ska fortsatt upp om än i sakta takt. Tack för kommentar.

   Radera
 2. Fin känsla tror jag det kommer att visa sig, alla tre för i princip vad dom kostade för en månad sedan.

  NCC är iofs uppskruvade men så är även deras orderingång, här känns det som att marginalerna måste hamna rätt i framöver i projekten.

  Atlas håller jag som en fortsatt favorit i sektorn.

  Industrivärden, så här sa jag till mig själv vid senaste rapport:
  Ökat i Volvo och Sandvik på bekostnad av Skanska är jag tveksam till, nästan 30% nu i SCA känns inte bra, jag hade hellre sett en ökande position i Kone i stället för SCA och delvis Sandvik och viktat ner SSAB framför Skanska.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för input, ville ha flerutdelare samt något investmentbolag och där är Industrivärden min favorit.

   Radera
 3. Jag förstår och bra val, du vet säkert redan att Atlas ger 6 kr extra den 15/5 vilket är ca 2 veckor efter ordinarie 3 kr, sen kommer ordinarie 3 kr igen i november :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Japp, utdelningar har jag kusligt bra koll på :-)

   Radera