2017-09-07

Bil2020 100 000!

Familjens målsparande till nästa bil översteg idag 100 000 kronor i värde vilket känns som en liten milstolpe på vägen till planerat bilbyte år 2020 (preliminärt).


Något som inte syns i grafen är utlägg för källskatt på 580 som jag räknar med att få tillbaka merparten av. Sen har vi avskiljda men ej utbetalda utdelningar på några hundra ytterligare.

Engångsinsättningar och månadssparande summeras till ca 78 000 så med facit i hand så har det varit ett lyckat sparande jämfört med exempelvis ett sparkonto. Nu ska jag inte ropa hej än i och för sig då allt kan hända på aktiemarknaden fram till år 2020.


Nära 8% direktavkastning och en liten förväntad tillväxt har gjort susen i form av riskjusterad avkastning än så länge.


22 stycken innehav som kanske inte alltid osar kvalitet var för sig men i grupp så känns det lite bättre tycker jag.


Jag tycker att sektorsfördelningen blir allt mer diversifierad och klart godkänd med tanke på att det är svårt att hitta ("vettiga") högutdelare utanför fastighetssektorn.

Har du någon favoritaktie som har hög direktavkastning?

Finansiella instrument kan både öka och minska i värde. Det finns en risk att du inte får tillbaka de pengar du investerar. Innan du investerar i en aktie bör du själv läsa på fakta och bilda dig en egen uppfattning.

Bildkällor: Avanza, z2036

16 kommentarer:

 1. När det gäller hög direktavkastning måste jag nog säga OHI.

  Mvh / Frihetsmaskinen

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja den ser väldigt attraktiv ut på pappret, vad är haken?

   Tack för kommentar!

   Radera
  2. En stor kund (ca 10% om jag inte har fel) med problem. Verkar ha blivit bättre dock. Obama care och Trumps vilja att sänka den har också bidragit samt stigande räntor. Sjunkande dollar likaså (för oss svenskar) ... Jag äger OHI. Det är ett fint bolag men det är specialiserade fastigheter och risken är lite svårbedömd.

   Radera
  3. 10% exponering mot en kund känns inte så farligt tycker jag även om det förstås slår hårt vid ett värsta scenario. Marknaden gillar uppenbarligen inte aktien iaf.

   Tack för input och kommentar!

   Radera
 2. Svar
  1. Fängelse-REIT?

   Tack för tips!

   Radera
  2. Var det inte den jag fick in dig i för något år sedan? Borde vara rätt stabil så länge rep sitter vid makten. Politisk risk så fort demokraterna vinner igen dock. Svänger mer än dansbandsveckan och moraliskt tveksam. Kika annars på GOV, DEA, TNT (can), Entra (NO), Hemfosa (SE) ... Byggnader som staten/kommuner behöver oavsett vilken regering som sitter. Varierande direktavkastning. Finns alla i min fastighetsportfölj.

   Radera
  3. Check på Hemfosa iaf, GOV hade jag ett tag men tog hem en fin vinst till slut.

   Tack för tips!

   Radera
 3. Mäktigt! Riktigt imponerande!

  Blir det en Tesla Modell S? ;)

  //Sofokles

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det vore trevligt men känns orealistiskt, får nog blir en bättre begagnad Toyota tror jag.

   Tack för kommentar!

   Radera
 4. Kul att se, grattis!
  Noterar också att portföljen inte verkar ha följt med börsfallet senaste månaderna. Ett tecken på "gruppkvalitet"? :).
  Vill även framföra en eloge till en ännu bättre blogsite!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag är väldigt nöjd med den låga volatiliteten och att portföljen inte korrelerar med börsen i någon större utsträckning.

   Kul att du gillar "nya" sajten, tack för kommentar och feedback!

   Radera
 5. Hög och hög men Alm. Brand A/S verkar ha överskott som de gärna delar med sig av och därmed knuffar upp DA rejält. Om en eventuell "retaildöd" inte stör så finns även Tokmanni Group Oyj som avkastar hyggligt. Dessutom ett fint läge just nu att köpa in sig.

  Mvh. Marty

  SvaraRadera
  Svar
  1. Brand och Tokmanni blir till att kolla upp.

   Tack för tips och kommentar!

   Radera
 6. Hur tänker du kring Sas Preffen nu? Många bloggare som börjat sälja den har man sätt pga osäkerheten och eventuella tillbaka köp m.m

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag behåller än så länge då det känns som win-win oavsett hur det blir med inlösen. Skulle ekonomin i SAS försämras nämnvärt så får man kanske tänka om.

   Radera