My Growth Portfolio


Innehavsdata laddas...


32 kommentarer:

 1. Hej Stefan
  Flot skema med gross margin vs est. growth. Også måden at inddele viksomheder på
  consumer, tech, hc, energy..

  Kommer det også på global multi strategi. Og forhåbenligt også en opdatering shop, etsy..:)

  Tak for din indsats

  Hilsen Peter


  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag får se när jag uppdaterar för mina andra portföljer. Inlägg om Shopify och Etsy kommer nog så småningom det med.

   Kul att du gillar verktyget!

   Radera
 2. Hej Stefan,
  mycket imponerad över dina grafer, mycet visuellt, i vilket program gör du de i?
  Jag sitter med börsdata på höger sida och försöker kika på kursutveckligen senaste. Kanske går det att lägga till det i tabellen med filtreringsmöjlighet?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Data är lagrat i Google Sheet och sedan är det JavaScript och Google Charts som skapa sidan. För kurser och historik så tycker jag nätmäklarna duger, jag vill helst slippa se sånt. Jag vill utgå ifrån vad jag tror om bolaget framåt oavsett GAV och sånt.

   Tack för feedback!

   Radera
  2. Hej Stefan!
   Väldig imponerad över dina gran och din portfolio. Tänker göra en likadan av inspiration från dig :)
   Finns det här Google Sheet tillgänglig och du kan dela den eller du håller den privat?
   MVH
   Ali

   Radera
 3. Hej Stefan!
  Mycket imponerande verktyg och grafer. Jag är helt såld på dessa :) och tänker bygga upp likadant. Är dina Google Sheets privata eller du delar de med dig?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Stefan,
   Precis hittat till din sida, kul att du är transparent och delar med dig så mycket.

   En fundering kring Google Sheets-mallen - hur och var hämtar du den finansiella datan i fliken Global Multi Strategy?


   Radera
  2. Kul!

   Jag matar in för hand och det mesta kommer från Seeking Alpha eller direkt från bolagens rapporter. Man skulle nog kunna automatisera det men jag tycker det är bra att gå igenom kvartalsrapporten på detta sätt och reflektera över skillnader.

   Radera
 4. Hej Stefan!
  Jag har försökt använda din spreadsheet för att kunna sen flytta hit men jag tror att den är anpassad till din gamla (utdelning) portföljen inte för den Growth.
  Jag blir inspirerad av dig i högsta grand :) men jag kan inte göra de här diagrammen (så som EV/S vs forward growth margine). har du inte någon spreadsheet som är anpassad till det?

  SvaraRadera
 5. Hej Stefan,
  tack för en bra blogg! Har du något tips på hur man handlar t ex Mercadolibre? Handlar du "genom" USA? Själv använder jag Avanza, men du kanske använder en annan tjänst för dina köp?
  Mvh Erik

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag handlar via USA i huvudsak och MercadoLibre funkat fint att handla där :-)

   Radera
  2. Stort tack för ditt svar! :)

   Radera
 6. Hej Stefan!
  Älskar det du gör här, inspirerar mig mycket.
  Du har en kolumn du kallar Balance sheet. Undrar hur det funkar och vad betyder olika symboler. Du har nästan samma kriterier du kollar men det som avgör är OCF samt poäng du ger per kriteriet tror jag. Hur funkar denna kolumn? Kan du vara snäll och förklara hur du tänker med denna kolumn och hur det hjälper dig med dina investeringar?
  MVH
  Ali

  SvaraRadera
  Svar
  1. Generellt så ger nettokassa mynt-symbolen och så vidare. Sämst är stop-tecken. Jag ska försöka förklara det närmare i någon inlägg framöver.

   Tack för feedback!

   Radera
 7. Hej Stefan, låt mig börja med att tack för ditt jobb med denna portfölj och din generösitet. Jag är mkt sugen att starta en egen portfölj som är inspirerade av din multi-strat. Men helst 100% ISK och några av dina aktier är för exotiska för svenska banker. Uppdaterar du en gång i månaden eller oftare? Hade varit kul att se hur den jämfört sig med en global fond. KPI som risk/Sharpe/stddev.

  tack igen. /Richard

  SvaraRadera
  Svar
  1. Som regel uppdaterar jag minst veckovis och varje kvartal redovisar jag resultat gentemot ett gäng fonder som jag tävlar mot, du hittar senaste rapporten här: https://z2036.blogspot.com/2020/10/kvartalsrapport-q3-2020-growth-still.html

   Tack för feedback och kommentar!

   Radera
  2. Imponerande!

   Angående jämförelse kanske MS INVF Global Opportunity och/eller Advantage har en liknande stil som du.

   Har du någon uppfattning hur multi-strats standardavvikelse ser ut? Gillar att jämföra risk/reward.
   ha en bra dag /Richard

   Radera
  3. Volatilitet 1 år är ca 24 % men då är inte alla depåer med i beräkningen och mycket kan härledas till coronadippen och att en av portföljerna var hyfsat belånad då. Framåt gissar jag på en mer sansad volatilitet. Sharpekvot 1 år är ca 1.

   Radera
 8. Hur stor position brukar du starta med i ett nytt innehav och när och hur ofta ökar du ett innehav? Ser att du har flera över 5 procent av portföljens värde.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag brukar starta med 0,5 - 2 % beroende på caset. Sen kan jag öka successivt, typiskt sett vid bra nyheter/rapporter.

   Tack för kommentar!

   Radera
 9. Hej Stefan
  Stort tack för att du delar med dig, mycket inspirerande. Tänkte fråga, tar du någon makrohänsyn i Global Future portföljen och viktar ner om du känner att det är lite väl mycket risk? Eller letar du bra (tillväxt)bolag oavsett börsklimat i alla branscher?
  Mvh Henrik

  SvaraRadera
  Svar
  1. I första hand försöker jag hitta "framtidsbolag" med goda långsiktiga tillväxtutsikter. Skulle räntan sticka norrut så kanske jag allokerar ngt mer defensivt men det vi se den dagen.

   Tack för feedback!

   Radera
 10. Hej Stefan,

  Hur tänker du kring till exempel värdering i Crowdstrike nu när räntan börjat röra på sig lite. Sitter du lugnt i båten eller skalar du av något? Själv har jag börjat fundera på att skala av då jag har svårt att försvara värderingen.

  Tack för all inspiration och alltid samma trevliga attityd!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag sitter kvar i båten givet att rapporten nästa vecka är stark avseende guidning framåt. Blir den svag så kanske jag skalar av beroende på om det beror på tillfälligheter eller så.

   Tack för fin feedback, det värmer!

   Radera
 11. Hej Stefan,

  Hur tänker du kring till exempel värdering i Crowdstrike nu när räntan börjat röra på sig lite. Sitter du lugnt i båten eller skalar du av något? Själv har jag börjat fundera på att skala av då jag har svårt att försvara värderingen.

  Tack för all inspiration och alltid samma trevliga attityd!

  SvaraRadera
 12. Vore trevligt med ett json-anrop för att få alla dina innehav och kopiera dom. :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Enklast är nog att duplicera min publika "databas"

   Annars så ser du koden i sidkällan, "copy with pride" men ge gärna cred om du publicerar publikt sen

   Radera