2016-01-23

Veckan som gått: 2016-03

Ännu en händelserik vecka på börsen är till ända.

Det var med blandade känslor som man bevittnade depåuppgången i fredags då man ska placera månadssparandet nästa vecka och "rean" tycks vara slut. Funderar på om man ska koppla kredit för att ha i sådana tillfällen men då kanske man skulle ligga med hävstång över tiden då jag har svårt att låta bli köpknappen. Vi får se.

---

Mina tankar kring balans mellan direktavkastning och utdelningstillväxt tycktes vara populära om man ser till antal sidvisningar och den uppföljande grafen blev även den uppskattad.

---

Veckans bästa ekonomipoddar för min del blev UA:s PengaPodden samt Syding/Sunströms 25 minuter.

---

Glädjande är att Kristina (Pensionsträsket) och Claes Hemberg (Avanza) har "tagit över stafettpinnen" för återköp av pensionsförsäkringar då jag inte har något mer att återköpa och Kristina var först ut att upptäcka de nya reglerna från årsskiftet. Många andra medier och aktörer hakar nu på, "2:a på bollen" :-)

---

Veckans portföljhändelser

HändelseAktie/fondPortföljKommentar
KöpInvestor Az2036 Global Dividend
SEB C
Castellum
SäljGlaxoSmithKline PLCHälften. sämre utsikter för utd
UtdelningRealty IncomeDe flesta
Northwest
GlaxoSmithKline PLCz2036 Global Dividend
z2036 Pension
NyhetCastellumUtdelningshöjning 6,5%:-)

Sålde av lite GSK och tog in Investor i utdelningsportföljen då direktavkastningen är anständiga 3,2% och framtida sannolik höjning av utdelning till 10 (9). Vidare passade jag på att fynda lite SEB och Castellum.

Castellums utdelningshöjning var lite bättre än jag räknat med och utsikterna för kommande år känns mycket goda då lågräntemiljön tycks bita sig kvar.

Lämplig avslutning på detta inlägg blir en bild över Castellums utdelningshistorik, varsågoda och njut!


2 kommentarer:

 1. Dina grafer är alltid motiverande och Jag investerar ju själv mycket i utdelningsaktier och jag längtar tills jag är 40 och får skörda framgången av min sparade kronor nu :D

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för feedback!

   Ja, tänk om man hade börjat med utdelningsinvestering i unga år...

   Radera