2015-07-23

4020

Den ekonomibloggare som är störst i mitt tycke och som förmodligen påverkat mig mest genom åren är 4020 som gästade börspodden denna vecka - ett mycket intressant och bra avsnitt för övrigt.


Mitt intresse för aktier och sparande har varierat över tiden sen 1996 men nuvarande "våg" startade 2009 i och med att jag började löneväxla hos Nordnet.

Då courtaget var 99 kronor på den tiden och mitt kapital litet så blev det mest swingtrading i enstaka aktier på den tiden med blygsamt resultat.

Man hängde en del på DI:s börssnack och började få upp ögonen för en del bloggar, bland annat 4020  och mitt intresse för utdelningar började så sakta gro.

Jag hade en kort mail-växling med 4020 just angående löneväxling och utdelningsstrategi runt 2010 men tyvärr var det först förra året som jag började i större skala investera i bolag med stabila utdelningar.

Indirekt tror jag 4020 påverkat mig mycket i positiv inrikting avseende aktiesparande och mitt ekonomibloggande. Att vara med på hans blogglista har gett mig en stor andel trafik och det var intressant att höra i poddavsnittet att många har hans blogg som startsida.

Att han ligger till stor del likvid nu i väntan på mer rimliga aktievärderingar bör man ta till sig men det är otroligt svårt att tajma marknaden och jag tycker det känns bättre att ligga i princip fullinvesterad med bra direktavkastning än att vänta på en större sättning då dessa är svåra att förutse.

Vill passa på att nämna att det ingick ett erbjudande om en veckas gratis Börsdata, lyssna på avsnittet för aktiveringskod.

Vad har 4020 betytt för Er?
4 kommentarer:

 1. 4020 är orsaken till att jag själv började blogga i augusti 2009.

  SvaraRadera
 2. Jag har varit star struck två gånger när jag varit och sprungit på Avanza. När jag såg Sven Hagströmer och när jag såg George Bol...

  Annars säger det väl en del om att min investeringsmetodik bygger på 40 % och 20 år för att beräkna det inneboende värdet (http://aktieingenjoren.blogspot.se/2013/09/foretagsvardering-och-min.html).

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för kommentar!

   Klickbar länk till ditt inlägg: http://aktieingenjoren.blogspot.se/2013/09/foretagsvardering-och-min.html

   Jag var med samma tillfälle på Avanza och det var många tunga namn med inom ekonomibloggsfären den kvällen, hoppas det blir fler gånger

   Radera