2015-07-05

Grekland - på återseende

Då var det slut på en underbar semestervecka på Samos.


Här har livet som turist varit fantastiskt men de sista dagarna har man märkt att öborna varit lite ängsliga i bakgrunden av förklarliga skäl.

Det största oron i det korta perspektivet är nog att turistsäsongen kommer att bli lidande av alla turer kring Grexit-härvan och några har bett oss turister att berätta att allt är bra här nere och att man är mer än välkommen som resenär.

Så i kraften av en blogg med nästan 15 000 sidvisningar per månad samt ca 600 följare på twitter så hoppas jag att budskapet om att stödja Grekland som turist kan få lite spridning, tacksam för hjälp med detta.

Jag kan givetvis inte garantera något men med kontanter lär man inte ha några större problem som turist, i vissa butiker fick man rabatt utan att be om det vilket är sällsynt annars.

Jag har dricksat som aldrig förr och tacksamheten är tydlig.

På återseende Grekland!

4 kommentarer:

 1. Bad du om kvitto? ;-) Den svarta omsättningen är ju en orsakerna till den katastrofala situationen som landet befinner sig i.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Faktum är att jag fick kvitto varje gång förutom på taxiresorna. Känns som nivån är ganska bra överlag avseende kvitto och bokföring om man jämför med 10 år sedan.

   Tack för kommentar

   Radera
 2. Hur länge räcker maten ute på öarna? Hur länge till går färjorna?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Högst relevanta frågeställningar - avseende maten så har Grekland stor inhemsk produktion men transporterna av dessa är förstås kritiskt. Reser man via de större resebolagen så lär de stå för eventuella brister och risker tills annat sägs.

   Tack för kommentar

   Radera