2016-07-17

Lång Lång Lång

Semestern bedrivs mestadels utan Internet men efter lite tjuvkikande på Twitter har visats sig att trendkungen Kavastu är positiv till börsen igen vilket kan vara ett styrkebesked för den närtida kursutvecklingen men också kanske att "rean" är slut för denna gång?Att alltid ligga lång (med utdelningsaktier) har sina fördelar då man inte behöver oroa sig så mycket
kring (kortsiktiga) trenden egentligen och kursnedgångar innebär köplägen och högre direktavkastning så man kan "gilla läget"oavsett klimat.

Sett över senaste årets "bear-trend" på Stockholmsbörsen så har det fungerat att ligga lång uppenbarligen även om min allokering gynnas av lågränteläget och den stora USA-exponeringen.

Frågan är hur man kommer att resonera om/när det blir en rejäl sättning på exempelvis 50%?

6 kommentarer:

 1. Tack för en intressant blogg.

  Just det där med att börsen faktiskt kan gå ner 40-50% (eller mer) är det nog en del som glömmer bort. Det är lätt att säga att man köper långsiktigt, aldrig säljer och satsar på utdelningsaktier Går ens aktier ner ordentligt kombinerat med sänkningar av utdelningar är det nog inte lika lätt att "stå stark".

  Någonting säger mig att vi får anledning att återkomma i ämnet. Någon gång...

  Mvh

  Egon

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kommer att bli prövande onekligen...

   Radera
  2. Eller så kan man säga att det är alldeles för många som väntar på den där 50% nedgången. Det saknas inte precis pessimister som är 100% likvida. Eller foliehattar med 100% guld. Med lite längre perspektiv är nedgångar som finanskrisen extremt sällsynta. Men visst, det kanske är "annorlunda nu". ;-)

   Radera
  3. Över tiden är oddsen på långsidan med största sannolikhet

   Radera
 2. Nedgångar är ofta väldigt utdragna i tid, vilket är värt att komma ihåg. Det är lättare att konstatera en trend i efterhand. Enskilda "svarta" börsdagar är enklare att minnas, vilka är lätträknade. Häromveckan hade vi till exempel en "krasch", men sedan dess har exempelvis Dow tangerat förra årets topp.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Bra poäng, en seg bear-trend kan vara trist på alla sätt men tror man kan klara ett sådant klimat hyfsat med en bred diversifierad portfölj, återstår att se dock...

   Radera