2018-08-23

#uppesittarkväll augusti 2018

Löneutbetalningsdag imorgon fredag för de flesta av oss anställda vilket innebär att ikväll är det #uppsittarkväll! Jag ska inte tjata om nya ATH-nivåer men det gjorde jag nog just precis :-)Till saken, månadens köp:

Global Dividend 1.2xL

Trots en stark dollar för närvarande så väljer jag att plocka in ett USA-bolag i portföljen som jag redan har sen tidigare (i en utav mina tjänstepensionsportföljer), nämligen PetMed Express ($PETS).

Bolaget kom in med en fin kvartalsrapport nyligen och höjde utdelningen för andra gången i år så att bolaget nu handlas till 2,8 % i direktavkastning. Då bolaget är skuldfritt, växer hyfsat och handlas till P/E 18-ish så tycker jag att det känns köpvärt då jag är lite svag för "djursektorn" och vill gärna öka där.

Nordic Small Cap

Min nordiska småbolagsportfölj har gått lite knackigare denna månad men det innebär ju i och för sig billigare köp via månadssparandet :-)

Denna månad får det bli en ökning i ett utav mina äldre innehav, Unlimited Travel Group ($UTG) då det tycks gå fint med bokningarna. Denna typ av resande i premiumsegmentet tycks inte vara lika känsligt för en svag krona, eller?

Vad investerar du i denna månad?

Detta inlägg är skrivet med syfte om att vara transparent och öppen med mina tankar kring sparande, investeringar och enskilda innehav men ska inte ses som någon form av rådgivning eller rekommendation om enskilda aktier eller investeringsstrategier. 

Datakällor: Nordnet, Google Finance, Bloomberg, 4-traders, Avanza
Bildkällor: Nordnet, Pixabay 


Finansiella instrument kan både öka och minska i värde. Det finns en risk att du inte får tillbaka de pengar du investerar. Innan du investerar i en aktie bör du själv läsa på fakta och bilda dig en egen uppfattning.

10 kommentarer:

 1. Har nästan uteslutande småbolag, svenska och utländska, fördelade i tre portföljer. Nu tänkte jag blrja bygga en fjärde portfölj med enbart svenska investmentbolag för att sprida min totala risk. Tar i princip rygg på Spiltan investmentbolags innehav, så det blir nog Investor denna gång.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Investor är ett mycket bra val tycker jag, ett alternativ som man alltid kan välja i princip om du inte har något "spännande" case på gång.

   Tack för kommentar!

   Radera
 2. Tack för tipset Stefan, finns det några bolag som du redan har i din GD-portfölj som du tycker är köpvärda?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Investor, Total och Decisive Dividend låg bra till för köp denna månad.

   Tack för kommentar!

   Radera
 3. Själv brukar jag vänta med mitt månadsköp tills den förste. Har blicken i ställd på Trelleborg om den håller sig under 180 tills dess..

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tajming är svårt, lika bra att köpa direkt tycker jag.

   Tack för kommentar!

   Radera
  2. Det är det jag gör :)

   Har inget fast månadssparande utan handlar för det som blir över varje månad. Har ett kreditkort som jag gör alla mina inköp på och som jag "nollar ut" den siste varje månad. Så det är inte förens förste september som jag kommer veta exakt hur mycket som jag har att handla för (augustis inkomster - augustis utgifter). Så jag handlar också så snabbt jag kan... Det finns ingen underliggande teori om att börsen generellt skulle vara billigare den förste än den 25e eller något sådant :)

   Radera
  3. Då förstår jag bakgrunden :-)

   Radera
 4. Idag har det blivit Axfood, Amasten Pref, Tryg och CapMan. Har pengar till ett köp till, men det får bli nästa vecka.

  SvaraRadera
  Svar
  1. CapMan känner jag inte till men övriga känns rätt oavsett.

   Tack för kommentar!

   Radera