2015-08-22

Aktie shopaholic?

Nåt som jag har svårt med är att motstå att köpa aktier när det är rejäla nedgångar.

I sådana tillfällen skulle man säkert kunna ha lite mera is i magen och avvakta en möjlig vändpunkt innan man köper men dessa är svåra att tajma tycker jag.

En strategi som jag tillämpar är att köpa för små belopp utspritt över flera dagar för att minska risken för att köpa för "dyrt" även om man missar det bästa "fyndläget".

Så denna vecka har jag köpt små poster varje dag i en nystartad Kapitalförsäkring. Anledningen till den nya portföljen är en mindre bankomallokering som jag planerar för under hösten och eftersom man måste sälja och köpa igen för att flytta innehav i en KF så kändes det som ett bra tillfälle att starta lite smått denna vecka.

Detta innebär att jag hade turen att ta hem vinster i början av veckan och köpa nytt på lägre kurser.

Givetvis har starten varit tuff och portföljen ligger på -4,4% (bättre än index iaf) men även om det säkerligen kan vara skakigt framöver så tror jag på innehaven på sikt.
De är som vanligt fokus på utdelningar och jag har börjat snegla på bankerna igen då de känns prisvärda på dessa nivåer och tror att sannolikheten för höjda utdelningar är stor. Allt ovan plus lite preferensaktier till en YoC på 6,4%.

Det finns mer likvider att handla för så frågan är om man ska fortsätta shoppandet nästa vecka eller sitta på händerna ett tag?

ps.

Denna vecka har det varit rekordtrafik på bloggen tack vare Alexander Bomans utmärkta artikel på Avanzabloggen där min sparkalkylator fanns med via länk.

ds.

2 kommentarer:

 1. Vad roligt med mycket trafik på bloggen? Är du intresserad av att samarbeta? Jag skulle gärna lägga till din blogg i min länklista, då jag själv anser att den är läsvärd.
  Hör av dig vid intresse.
  hwasp
  hwasp@icloud.com

  SvaraRadera
  Svar
  1. Om du kikar till höger så är din blogg med sedan en vecka.

   Ha det bra!

   Radera