2015-08-15

GWS - Let your winners run?

Ibland hamnar man rätt och/eller har tur...

I barnens portföljer så ligger GWS +111% på drygt 3 månader vilket är lite overkligt bra.


Vill betona att det handlar om en liten del av portföljerna då denna typ av förhoppningsbolag innebär mycket hög risk. I och med dubblingen så är innehavet proportionellt större totalt sett så då kan man ställa sig frågan:

Ta hem vinst?

Många i detta läge skulle nog många sälja allt eller en del för att säkra vinst vilket är rationellt på många sätt. Är man långsiktig samt tror på "caset" så kan man försöka ha lite mera is i magen.

Framtida (kurs)potential?

GWS resa har böra börjat känns det som. Delårsrapport kommer den 25:e augusti och det blir spännande att se hur de ser på framtiden.

Worst case scenario?

Att marknaden inte tar fart och/eller att produkten floppar. Inom ett eller två är lär detta visa sig. Om så skulle bli fallet så lär kursen falla rejält och man får boka förlust på "förhoppningskontot".

Let your winners run and cut your losses quick

Något jag har haft svårt med under alla år är att hålla kvar vinstaktier då man varit sugen på att realisera vinst i de fall de uppstått.

Köpte och sålde ett svenskt förhoppningsbolag som utvecklar och tillverkar fingersensorer för några år sedan...


Vad säger man? 3000 * 230 = 828 000!

Att göra retroaktiva aktieaffärer (backtrading) är enkelt med facit i hand...

I fallet Fingerprint hade jag sålt flera gånger om och sannolikheten att jag behållt till 230 hade varit extremt liten.

This time it is different

Jag hoppas att jag kan vara mer långsiktig numera och ha det psyket som krävs för att inte göra förhastade beslut om köp och sälj. Är det ett spännande företag man investerat i med chans till bra framtid så är det väl det man ska bedöma över tiden snarare än hur kursen rör sig kortsiktigt. Sen när det kommer till förhoppningsbolag så krävs det nog en gnutta tur för att få en resa som i fallet Fingerprint.

Hur tänker ni kring denna typ av bolag?


2 kommentarer:

 1. Jag håller med dig. Det är jättesvårt med att behålla sina vinnare och göra sig av med förlorare istället, även om det är så man ska göra. Sålde ju Byggmax precis innan den aktien gick upp 33 % efter rapporten. Läst att man både ska behålla sina vinnare och sälja sina förlorare, eller att man ska köpa billigt och sälja skitdyrt. Tror det är viktigt att tänka så. Men det är svårt med företag som GWS och Fingerprint som t.o.m. värderas till ordentligt höga P/S-multiplar. Tror att det är en ordentlig hausse i dessa aktier just nu så det känns som något man bör hålla sig borta ifrån. (Har en mekanisk momentumportfölj där jag köpte Fing den 13:e juli. Den 13:e augusti var den upp 50 %. Galet...)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja att gå in på dessa nivåer är mycket riskabelt. I fallet GWS så återstår att se huruvida de kan infria sina förväntningar så det är nog köp på rekyl för köp blankt som gäller. Sen bör man kanske inte ha en för stor andel förhoppningsbolag i portföljen totalt sett.

   Tack för kommentar!

   Radera