Stefan Thelenius Om Aktiesparande

Välkommen till min blogg om aktiesparande!


Mitt bloggande syftar främst till att inspirera till ett ömsesidigt informationsutbyte kring aktiesparande och ska inte ses som någon form av rådgivning. Jag försöker vara så öppen jag kan kring mina tankar avseende aktier, strategier och relaterade ämnen. Kommentarer och feedback uppskattar jag väldigt mycket från er läsare.

Jag har ett antal egenutvecklade verktyg tillgängliga på bloggen. Dessa verktyg får användas ansvarsfullt och i befintligt skick. Jag friskriver mig från eventuella felaktigheter kring användandet av verktygen men jag känner inte till någon relevant avvikelse i dagsläget.

Allt innehåll i denna blogg är baserat på mina personliga åsikter och har ingen koppling till min arbetsgivare och dess huvudmän. Jag arbetar annars till vardags med konsumentvägledning inom pension och försäkring hos Konsumenternas Försäkringsbyrå.

Bloggen är oberoende i den meningen att jag inte har något formellt samarbete med någon aktör samt inga extra rabatter eller motsvarande fördelar utöver de normalt tillgängliga.

Jag och mina närmaste i familjen är kunder med varierande engagemang hos följande försäkrings-, bank- eller pensionsbolag: AMF, Avanza, Degiro, Folksam, Länsförsäkringar, MedMera Bank, Nordnet, Northmill, PRI Pension, SAVR, Skandia, SPP samt Trygg Hansa.

Att dela på risk med ett kollektiv tilltalar mig såväl som organisationer som värnar om individens rättigheter och humanism och jag är medlem i A̶m̶n̶e̶s̶t̶y̶, L̶i̶b̶e̶r̶a̶l̶e̶r̶n̶a̶, Centerpartiet, Forena (facket för försäkring och finans) och Svenska kyrkan (inte av religösa skäl).

Jag avstår som regel investeringar i banker och försäkringsbolag som har signifikant marknadsandel i Sverige. Denna regel är självvald på eget initiativ.

Jag förbehåller mig rätten att skriva väl om produkter och enskilda produktegenskaper baserat på dess konsumentnytta vilket innebär att bra erbjudanden till konsumenter har viss chans att uppmärksammas i separata inlägg.

Finansiella instrument kan både öka och minska i värde. Det finns en risk att du inte får tillbaka de pengar du investerar. Innan du investerar i en aktie bör du själv läsa på fakta och bilda dig en egen uppfattning.

Tänk efter noga själv innan några beslut fattas baserat på innehåll i bloggen och kom ihåg att historisk avkastning är ingen garanti för framtida positivt resultat.

Med det sagt, lycka till med ditt aktiesparande!

Mina innehav hittar du här.

Stefan Thelenius i media

2024 - Pratar djurförsäkring hos TV4


2024 - Pratar aktier i Sparpodden
2024 - Pratar aktier i Placerapodden
2023 - Om flytt av tjänstepension i #Försäkringspodden

2022 - Om efterlevandeskydd och livförsäkringar i #Försäkringspodden

2022 - Pratar om aktier i Placerapodden

2022 - Om pensionsförsäkringar i #Försäkringspodden

2022 - Om sparande i dyrtider #minPensionspodden

2022 - Om kattförsäkringar i #Försäkringspodden

2022 - Pitch av Upstart i EFN Marknad

2021 - Om tidig pension i #minPensionspodden
2021 - Pratar om mina största innehav i Placerapodden

2021 - Flytträtt i #minPensionspodden

2021 - Pensionsfrågor i EFN

2020 - 5 olika aktiecase i Placerapodden

2020 - Pratar tillväxtaktier i Placerapodden

2020 - EFN om hur pension påverkas av corona

2020 - P1 Plånboken om livförsäkringar

2019 - EFN
2019 - #minPensionspodden
2019 - #P1 Plånboken
2019 - #Sparpodden
2019 - EFN #Uppesittarkväll

2019 - Market Makers

2018 - Avanzapodden
2017 - Kapitalet

2016 - #PrataPengar

2016 - Dagens nyheter (låst artikel)


https://www.dn.se/ekonomi/din-ekonomi/utdelningsaktier-alternativ-for-borsintresserade/

0 kommentarer:

Skicka en kommentar