Sparkalkylator - Grand Deluxe

Sparkalkylator Grand Deluxe (beta)
Sparkapital 0 efter 15 år
 
Utbetalning 0 per månad via
  Månadssparande
  Startkapital
  Årlig avkastning  %
  Spartid  år

Totalt inbetalt 0 Total avgift 0
Total värdeökning 0 Total skatt 0
Total utdelning 0 Utdelningar / månad 0
Nuvärde 0 Realavkastning / år 0
Värde 0 Effektiv avkastning / år 0 %

8 kommentarer:

 1. Hej,

  Vad är det för skillnad på årlig avkastning och tillväxt ovan?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Årlig avkastning = Tillväxt + Utdelning. Så om utdelning är 0 så blir tillväxt och årlig avkastning densamma.

   Radera
 2. Hej

  Jag har använt denna räknare en del och lekt med siffror. Tack för det. Men jag undrar vad som är en rimlig tillväxt över tid om man exempelvis sätter 3,7 som direktavkastning? 3%? Och är 3,7 direktavkastning rimligt?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad som är rimligt framåt är svårt att säga men prognosstandarden räknar med 6,5 % årlig avkastning för aktier så 3,7 + 3 är nog ganska rimligt antagande ändå.

   Radera
 3. Tack för svaret. Det känns ju dock lite dystert att jag efter 27 års investering (enl prognosen) "endast" kommer upp i utdelningar på 6000 i månaden. Kanske är utdelningsinvestering bara något för höginkomsttagare? Har börjat med en tillväxtportfölj också dock. ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Prognosstandardens 6,5 % är kanske något försiktig men oavsett så finns det ingen garanti framåt om ens positiv avkastning. Vi får hoppas på att aktiemarknaden levererar även fortsättningsvis :-)

   Radera
 4. Hej tar man ut pengar som en lön här och förmögenheten fortsätter att stiga?
  Så jag och min fru vi är 58 år skulle alltså kunna sluta arbeta redan nu med vår förmögenhet på 4,5 miljoner + tjänstepension. Tjp skulle ta slut om 7 år men då kickar allmänna pensionen in + att förmögenheten stigit till ca 6miljoner? :-)
  Finns det någon hake förutom börskrash?

  /Jonas

  SvaraRadera
  Svar
  1. I teorin så ökar kapitalet så länge avkastningen överstiger uttag, skatt och avgifter. På kort sikt så kan det svänga rejält och en nackdel med "pension" är att du får svårare att låna bland annat. Men är du nöjd med nuvarande boende, har koll på utgifterna samt har bra marginaler så kan tidig pension funka.

   Radera