2018-02-14

Wirecard - cash is not king?

Ett sätt att hitta nya (och förhoppningsvis bättre) case är att kika på vad duktiga fondförvaltare har för innehav i sina fonder. I detta avsnitt av bloggaren Jan "RikaTillsammans" Bolmesson så intervjuas förvaltarna bakom fonden Coeli Global Select. Riktigt bra och intressant avsnitt som ger råg i ryggen för oss som gillar globala aktiestrategier.

När man hör förvaltarnas entusiasm och att de uppenbart verkar duktiga så kan man ställa sig frågan om man själv som glad amatör ska hålla på med stockpicking.


Men efter en jämförelse hur det gått de senaste tre åren sen jag startade min globala strategi så tror jag att det kan vara värt att fortsätta ett tag till :-)

Ett innehav som diskuterades i avsnittet och som jag kikat på innan vid ett tillfälle är tyska Wirecard AG
"Wirecard AG is one of the world’s leading independent providers of outsourcing and white label solutions for electronic payment transactions. The Wirecard Group has been supporting companies in accepting electronic payments from all sales channels. A global multi-channel platform bundles international payment acceptances and methods, supplemented by fraud prevention solutions. When it comes to issuing their own payment instruments in the form of cards or mobile payment solutions, Wirecard provides companies with an end-to-end infrastructure, including the requisite licenses for card and account products." källa: http://ir.wirecard.com/websites/wc/English/1000/about-wirecard.html
En global jätte inom infrastruktur för betallösningar med andra ord. I Sverige så är vi långt framme avseende kontantfria betalningar men utomlands tycks det finnas en stor marknad kvar att växa i och där känns det nog vettigt att satsa på ett bolag enligt principen "hinkar och spadar" istället för "guldet".

På bolagets estimat för 2018 så handlas aktien på P/E 34 men för efterföljande år så tycks förväntad vinsttillväxt ligga på över 20 % så i ljuset av det kanske värderingen ändå är rimlig. Kassaflödet ser fint ut liksom balansräkningen som jag förstår det.

Hursom så plockade jag in bolaget idag i min portfölj Global Future istället för Atlas Copco. Inget fel på Atlas men Wirecard känns som ett bättre case för portföljens tillväxtstrategi. Atlas finns kvar i mina utdelningsportföljer tills vidare oavsett.Vad tror du om Wirecard?

Disclaimer

Finansiella instrument kan både öka och minska i värde. Det finns en risk att du inte får tillbaka de pengar du investerar. Innan du investerar i en aktie bör du själv läsa på fakta och bilda dig en egen uppfattning.

10 kommentarer:

 1. Ja du. De som säger att de inte klarar av något, de kommer ofta får rätt i den saken. De som tror på sig själva och att de klarar det, de kommer ofta klara det. Så är mänskligheten funtad.
  Mvh https://investera-pengar.blogspot.se/

  SvaraRadera
  Svar
  1. Bra poäng, jag kör på med mina multi-strategier så länge det är kul och helt går åt skogen.

   Tack för kommentar!

   Radera
 2. Jag har egentligen bara hållit på sedan 2015 men redan nu hör jag sååå stor skillnad mellan olika VD:ar i form av entusiasm. Det är faktiskt något jag letar efter och som påverkar mina val mycket.
  Peter B från Kopparbergs är en VD som gjort stort intryck på mig och som får bolaget att skina ännu mer.

  Stort tack för ett fint inlägg!

  Kronan till miljonen - för varje krona är början på en ny miljon

  SvaraRadera
 3. Tack för en spännande reflektion och kul att artikeln skapade värde och gav lite inspiration. Hatten av till en imponerande kurva mot fonden. :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack återigen för ett riktigt bra avsnitt, ger mersmak för liknande upplägg med andra fondförvaltare.

   Tack för kommentar!

   Radera
 4. Kul att du gillade avsnitten Stefan! Både Wirecard och Atlas är två otroliga företag, inte lätt att välja mellan de två.
  Med vänlig hälsning,
  Andreas och Henrik

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vilken ära att berörda fondförvaltare tittade förbi! Jag valde mellan Atlas eller Firefly inför bytet men tror att Firefly har större chans att mångdubbla sig över tid.

   Kan meddela att ni leder än så länge bland mina globalfonder.

   Tack för kommentar och bra avsnitt!

   Radera
 5. Jag letade efter svenska bloggare som skrivit om Wirecard men det är inte så många. Tyskland är fortfarande en marknad många (inklusive jag själv) väntat med vilket räddat oss om det nu är så att Wirecard är ett nytt Fermenta.

  Det skulle kunna vara intressant att höra hur en småsparare sett på företaget före, under och efter ryktena började gå. Bara ett tips på en artikel för hammocken.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Bra idé - ska se vad jag kan göra, tack för passningen!

   Radera