2015-05-11

Köp, sälj eller behåll?

Nyss hemkommen från Athen (Grekland igen), denna gång vart det en kortare resa med jobbet. Jag gillar Grekland så jag hoppas att de kommer ur sin svåra situation på ett långsiktigt bra sätt.Man kan konstatera att börsen varit skakig senaste veckan och portföljerna har givetvis drabbats av detta.

Så ska man sälja, köpa eller behålla?

Jag tror inte vi sett toppen än på denna uppgångsfas så jag kommer att behålla det mesta i portföljerna som det känns just nu i alla fall. Vidare så är de flesta portföljerna på lite längre sikt och det är naturligt med rekyler då och då.

Tror dock att det kan bli ytterligare rekyler i maj och kanske det blir lite lägre prisnivåer än idag. Det finns lite likvider i några portföljer som kan användas för utspridda köp av företrädesvis, befintliga stabila innehav vilket känns bra nedgången till trots.

Så det blir alltså behåll och lite köp med andra ord för min del, hur gör ni?

PS. Det kommer bli lite lägre aktivitet på bloggen resten av maj då jag håller på med finputsningen av mitt framträdande till konferensen Let's Test.
4 kommentarer:

 1. Hej,

  Det är verkligen ett spännande läge och jag tror det kan bli turbulent framöver. Men jag tror även räntan kommer sänkas igen, vilket borde stärka dollarn igen och samtidigt vända den svenska 10-åringen och pengar borde då kunna stärka börsen ytterligare.

  Samtidigt har vi haft en uppgång i strax över 6 år, så det finns risken finns ju att det kan smälla rejält.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja högre volatilitet känns rimligt. traders gnuggar säkert händerna

   Radera
 2. Själv så har jag blivit lite feg. Vårens utdelningar är ännu ej återinvesterade och mina räntepapper utgör cirka tio procent av portföljen. Jag är rädd för att börsen kommer att gå ned en del och har sparat lite torrt krut i bössan, men eftersom jag sparar på mycket lång sikt kommer jag inte att sälja några aktier, så länge som jag är nöjd med det underliggande bolaget.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Låter klokt och lite på samma spår som jag är inne på.

   Radera