Sparkalkylator - advanced

9 kommentarer:

 1. Tack för fantastiskt bra kalkylatorer. Alla fungerar fint, men "advanced" är nog min favorit eftersom jag har mitt sparande i så många underliga konstellationer.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för feedback!

   Trodde knappat någon använde den längre men då vet jag att den är uppskattad.

   Radera
 2. Absolut! Och 2016s bästa grej för mig; har fått sonen intresserad av att spara i aktier, samt att använda dina kalkylatorer. Tror han kommer kunna försörja sin gamle far en dag;)(Vilket han givetvis inte kommer behöva)

  SvaraRadera
 3. Tänker på pension vid utbetalning. Är månadsutbetalningsbeloppet som anges beräknat med avkastning även under utbetalningstiden? Har betydelse om utbetalningstiden är lite längre.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Avkastning under utbetalning är inte medräknad, klurar på en avancerad utbetalningsdel till min Deluxe-variant där den typ av features kommer att ingå.

   Tack för kommentar!

   Radera
 4. Hej Stefan!
  Jag gillar verkligen kalkylatorer... Framför allt Sparkalkylator Advanced, för där ser man direkt en jämförelse mellan dom "olika skalen". Dock är det några grejer som jag inte tror verka stämma. Bla att du inte räknar med någon avkastning under utbetalningstiden, om betalas ut på tex 10 år, så är månadsutbetalningen bara värdet delat med 120 månader. Eller fattar jag fel??
  Vidare, på Kapitalförsäkring och ISK, räknas avkastningsskatten rätt? Man ändrade ju reglerna till 2016, dvs 0,75 ska ju adderas statslåneräntan. Sker det per automatik i din kalkylator, eller ska jag skriva in 2,75 om statlåneräntan var 2 %??
  Tacksam för din återkoppling.
  Mvh Fredrik

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag kan ha missat skattereglerna här (trodde knappt ngn använde advanced längre) så det får jag fixa vid tillfälle. Som work-around kan man helt enkelt addera 0,75 på slr även det då blir fel för p-skattade.

   Månadsutbetalning är bara värde / tid utan hänsyn till eventuell avkastning.

   Tack för feedback!

   Radera
 5. Hej Stefan,

  Använder advanced för att visa frugan hur vårt sparande påverkas över tid, det blir väldigt konkret med staplar m.m

  Men saknar belåning/hävstång för att räkna på effekten av hävstången

  Tack för sjukt bra verktyg och för att du delar med dig

  MVH
  S

  SvaraRadera