Sparkalkylator Deluxe Classic

Sparform           Förvaltningsform    
Ingående värde  kr      Statslåneränta  %
Inbetalt  kr      Årlig ökning insättning  %
Månadsinsättning  kr      Courtage  %
Fast årsavgift  kr      Rörlig avgift  %
Spardisciplin           Inflation  %
Källskattshantering           Andel källskatt  %
Värdeutveckling  % Volatilitet   %
Direktavkastning  % Återinvestera 
Spartid  år Utd.frekv.
Totalt inbetalt 0 Total avgift 0
Total värdeökning 0 Total skatt 0
Total utdelning 0 Effektiv avkastning / år 0 %
Utdelningar / månad 0 Värde 0
Realavkastning / år 0 Nuvärde 0

8 kommentarer:

 1. Hej,

  Tack för en grym sparkalkylator. Det är kul att räkna på siffror. En fråga: Hur ska man tänka kring utdelningstillväxt? För det kan väl inte vara med i beräkningen? Kan man tänka att det totala värdet och den totala utdelningen efter ex 30 år skulle bli mycket högre med utdelningstillväxt?

  Mvh,
  Martin

  SvaraRadera
  Svar
  1. Utdelningstillväxt är inbakad i Värdeutveckling och på så sätt så ingår den i beräkningarna. Detta bygger på att värdeutveckling följer ökade vinster som i sin tur möjliggör motsvarande höjningar av utdelningen.

   Tack för feedback och kommentar!

   Radera
  2. Tack för svaret!

   En helt annan fråga är hur hinner du med att ha familj, driva en blogg, löpträna och läsa årsredovisningar? Hur får man ihop livspusslet? :)

   Radera
  3. Relevant fråga!

   Barnen är stora nu och vill tyvärr inte hänga med pappa överdrivet mycket. Jag coachar Ebba (14) mycket med skolarbetet då hon har dyslexi men nu klarar hon sig helt på egen hand då hennes läsförmåga lossnat ordentligt. Vi följer hennes bowlingkarriär nära vilket är väldigt kul! Sonen (19) jobbar deltid och kör Gaming övrig tid i huvudsak.

   Min fru och jag umgås mycket och vi älskar att promenera och göra upplevelse tillsammans. Jag ska erkänna att när hon föredrar att titta på vissa TV-serier så kan det bli ett och annat blogginlägg istället för min del när vi sitter i soffan tillsammans.

   Löpträningen är ganska sansad då jag springer 3 ggr / veckan och två av dessa pass är till jobbet så det inte tar någon egentlig extra tid (vi har även friskvårdstimme som jag kan tillgodoräkna med löpningen).

   När det gäller årsredovisningarna så läser jag inte dessa speciellt noggrant tyvärr. Jag skummar igenom dessa och uppdaterar min syn på bolaget vid varje kvartalsrapport vilket går ganska fort.

   Tycker balansen är ganska god f n och två blogginlägg i veckan + en hel del börsen går att klämma in. Vi avser att skaffa hund i närtid vilket kanske kommer att rubba balansen men det är det nog värt :-)

   Radera
  4. Tack så mycket för det utförliga svaret! :) Jag får försöka ha ett liknande upplägg framöver.

   Radera
 2. En ytterligare fråga: Hur fungerar det med inflationen ovan? Låt oss anta att jag efter 30 års investerande kommer upp i 20 000 kronor i månatlig utdelning. Kommer det vara i dagens penningvärde eller inte? För ovan är standardvärdet 2% i inflation. Tacksam för svar!

  SvaraRadera
  Svar
  1. I just denna kalkylator är utdelningarna nominella, dvs utan hänsyn till inflation. Jag rekommenderar min senaste version av verktyget, Sparkalkylator Grand Deluxe där du kan välja mellan realt och nominellt.

   Radera