2015-06-17

Realtid Amerika

Nu när courtagen för USA blivit humant prissatta hos både Avanza och Nordnet så kan det vara kul med lite mer aktieinformation och realtidskurser för den Amerikanska marknaden.

Förvisso kanske det är överkurs med realtid om man är långsiktig men kan man få det till rimligt pris så är det en bonus.

Att skaffa realtid hos nätmäklarna kostar en del och är kanske inte försvarbart om man är småsparare.
Hos Avanza kostar Nasdaq och NYSE 30 kr / mån -> 360 kr / år och hos Nordnet 420 kr /år. Vidare så saknas det nyckeltal för utländska aktier vilket är tråkigt,

Om man gillar Apples produkter så finns det prisvärda program för iPhone, iPad samt Mac som tillhandahåller ovan nämnd information.

Obs! detta inlägg är EJ sponsrat och jag har betalat för programmen ur egen fickaTill iPhone och iPad finns appen StockPro som streamar amerikanska kurser kontinuerligt. 

Den påstår sig vara realtid men jag tror att det är några sekunders fördröjning men klart bättre än 15-minuters i alla fall.

Jag använder den för att övervaka mina favoriter i en vy enligt nedan:Den kostar 139 kr i engångsköp så är man ändå fast i Apples ekosystem så är den prisvärd tycker jag.


Ovan är en skärmdump från Mac-programmet Stock + Pro som kostar 189 kr i engångsinköp. 

Här lägger man upp sina favoriter i listan till vänster och kan sedan välja vilka som ska visas i ticker-fönstret (det svarta uppe till höger på bilden) som scrollar kursutveckling löpande och som är "on-top" om du jobbar i annat program (typ skriver ett blogg-inlägg).

Bägge programmen har lite nyckeltal och grafer för de aktier man valt i listan om man klickar sig vidare.

Vilka verktyg använder ni för Amerikanska marknaden?6 kommentarer:

 1. Google Finance är bra tycker jag.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har provat deras API lite men har de inte lagt ner stödet för framtida utveckling?

   Tack för kommentar.

   Radera
 2. Jag hade ingen aning att kurserna på Avanza var 15 minuter gamla. På något jäkla vänster har jag lyckats klara mig ändå!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det spelar inte så stor roll för de flesta, text-tv duger väl egentligen :-)

   Tack för kommentar!

   Radera
 3. Jag använder MSN.com (Även native appar MSN Money eller Ekonomi i Windows 8.1/Windows 10). Inte realtid vad jag vet, men fördröjningen är kanske runt 1-2 minuter. Vet inte om det är appen/siten eller grunddatat som är fördröjt.

  SvaraRadera