2014-10-29

Månadens aktie: HM

Att skaffa sig minidepåer på Avanza efter deras nya prislista gick inte att motstå, så två nya Kapitalförsäkringar åt barnen blev det häromdagen.

Min 10-åriga dotter beslöt sig att spara lite extra denna månad så tillsammans med annat sparande så blir det en liten slant att lägga på en aktie.

Vi hade en kort diskussion om Volvo, HM och storbankerna och föga förvånande tyckte hon att HM kändes bäst (hon gillar att handla där) så det fick bli "månadens aktie".


Även om hon är långsiktigt så är inköpskursen viktig så jag som hennes mäklare får försöka få till en så bra timing som möjligt. Trenden ser gynnsam ut i grafen och utbrott mot 300 sannolik. Jag gissar på en liten rekyl denna eller under nästa vecka innan större utbrott så vi avvaktar något lägre kurser innan köp. Skulle 290 tas ut (stängning ovanför) så kan det vara köpvärt ändå då 300 lär testas som sagt. Direktavkastningen på 3,4% känns också bra i dessa lågräntetider.


2 kommentarer:

  1. Trodde länge att det skulle bli en rekyl...men HM visade styrka så det blev ett köp strax innan callen på 292. Tror på försök mot 300 i närtid men det kan även bli en andhämtning de närmsta dagarna vilken skulle kunna möjliggöra ytterligare köp.

    SvaraRadera
  2. Nytt ATH och +9% sen köp, gissar att det finns mer på uppsidan även om rekyl vore välkommen så att man kan fylla på,

    SvaraRadera