2015-09-28

StoneMor - kittlar dödsskönt i kistan?

**********************************************************
* Varning - detta inlägg innehåller spår av morbid humor *
**********************************************************

När jag var ute och gick i söndags eftermiddag så passerade jag en "butik" för ett välkänt varumärke som man kanske inte förknippar med glädje precis:  Fonus.

Tänkte stilla för mig själv att Fonus skulle passa bra på börsen då man kan tänka sig att de har stabila intäkter över tiden, även i dessa sekulära tider. Nu lär det inte vara aktuellt med börsnotering gissar jag då bolaget drivs som en ekonomisk förening med tusentals olika ägare.

Så idag av en händelse hittade jag via mitt twitter-flöde att det fanns ett amerikanskt bolag inom begravningsbranschen, StoneMor Partners L.P. (ticker: STON).


Med en direktavkastning på 9% så passar aktien perfekt i min globala utdelningsportfölj så vad är haken?

Utdelningarna har växt sakta men relativt säkert och tillsammans med direktavkastningen känns det som bra siffror totalt sett.

Men när jag försökte hitta utdelning/vinst så hittade jag bara negativa vinst siffror så man undrar stilla hur det står till med bolaget egentligen?

Tänkte jag skulle forska lite själv men vill med detta inlägg sträcka ut en hand utifall någon sitter inne med kunskap om bolaget och om det är något att ha i portföljen.

Är det ett dött case?


3 kommentarer:

 1. Tyvärr finns en hake och det är bolagsformen: http://gustavsaktieblogg.blogspot.se/2014/02/varning-for-pipelinebolag.html

  Mycket synd då det hade varit en synnerligen ocyklisk placering. Invocare finns men den känns inte rimligt värderad. Nirvana Asia är ett alternativ men dålig omsättning i Tyskland eller maxcourtage i Hong Kong.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Gustav, tänkte att du skulle ha lite koll på detta.

   Radera
 2. Efter lite feedback från Gustav (svart bälte i globala aktier) via Twitter så verkar det vara knepigt att handla aktien utanför USA pga skatteskäl. Sedan verkar den inte finnas hos NN/AVA heller, vi tar och begraver caset tror jag

  SvaraRadera