2017-03-01

Månadsrapport februari 2017

Årets kortaste månad har passerats och det är dags för en summering av några utvalda portföljer bland familjen Thelenius stora utbud.

Månaden har präglats av generell optimism på marknaden och med få rekyler, så i det klimatet är det nog svårt att inte gå plus om man ligger lång i aktier. Gissar att många har nått ATH under månaden.

---

Vi börjar med min portfölj z2036 Small Cap som är inriktad på små- och medelstora bolag.

Inga transaktioner har utförts under månaden då jag inte hittat något uppenbart köpvärt. Lite småtråkigt att inte ha några utdelningar att återinvestera men bekvämt.
bildkälla: nnava

Denna portfölj fungerar som "farmarportfölj" till de andra större portföljerna och har en spännande sammansättning tycker jag.

bildkälla: Shareville

Portföljen slutade månaden på +2%. Tittar vi på årets utveckling så är den på goda +8,3% och den håller ledningen mot sin jämförelsefond Carnegie Småbolagsfond.

---

bildkälla: Avanza

Månadens näst bästa portfölj är Bil2020, inriktad mot High Yield. Månadens värdeutveckling landade på +4,3% och för året ligger den på +4,8%.
bildkälla: Avanza

Elva utdelningar blev det under månaden och totalt uppgår de nu till 60% av månadsinsättningen så portföljen närmar sig självsvängning :-)

Månadens insättning och utdelningar placerades i Sdiptech pref som kom med en ok rapport tycker jag.
bildkälla: nnava

Portföljens enskilda innehav är mer eller mindre vackra men som helhet så funkar det än så länge.

---

bildkälla: Shareville

Vinnaren denna månad är Global Dividend 1.2xL som förvisso är dopad med hävstång men det är ju tillåtet i sammanhanget och höjer samtidigt risken. Goda +5,1% blev det till slut för månaden och för helåret så är den +3,9%.

bildkälla: Nordnet

Här har det trillat in sjutton utdelningar under månaden vilka tillsammans med månadssparandet placerats i:

bildkälla: Nordnet

Bankerna ber jag att få återkomma om och detaljer kring de andra köpen kan ni läsa om här.

Hur har din månad varit?

Finansiella instrument kan både öka och minska i värde. Det finns en risk att du inte får tillbaka de pengar du investerar. Innan du investerar i en aktie bör du själv läsa på fakta och bilda dig en egen uppfattning.

12 kommentarer:

 1. Har fått riktigt mycket inspiration till att läsa mer om vissa bolag genom att läsa det här blogginlägget, tack för det Stefan.

  För att svara på din fråga så har februari varit riktigt god. Nytt utdelningsrekord samt ett ATH på 10.000 kr i totalavkastning för portföljen. Börjar rulla på rätt bra nu tycker jag.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Härligt! Återkom gärna kring specifika bolag så kan vi se om jag kan ge bra input :-)

   Tack för kommentar!

   Radera
 2. Hallå Stefan, hur ser du på Scandi Standard efter rapportern, sänkt utdelning och allt negativt brus runt bolaget. Är kycklingätare av rang men det man läst i tidningen om hur kycklingarna behandlas(ingen nyghet men ändån) får mig att tänka om. Även om omsättningen med största sannolikhet kommer öka framåt.

  MVH Micke

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag behåller även om det finns vissa varningssignaler i aspekter som du nämner. Tror på kyckling som råvara och förhoppningsvis kan Scandi erbjuda en produkt som är anständig över tiden.

   Tack för kommentar!

   Radera
 3. Tack för en bra blogg! Följt den länge, men ej kommenterat.
  Haft en mkt bra månad +7% (8,2% sen 1/1). Kul med börsen i såna här tider!
  Mina innehav: Investor, cherry, dnb, åf, nibe, castellum, scandic, inwido, holmen, trygg (tot ca 2msek). Har i slutet av månaden sålt cherry för att öka i Scandic och inleda i Pandora.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Bra jobbat och spännande portfölj! I bulltrend är det förvisso kul med god värdeutveckling men synd på priserna om man är köpare...

   Tack för kommentar och feedback!

   Radera
 4. +2% i februari och 8,2 sen 1/1 ska det vara.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Väldigt likt min småbolagsportfölj med andra ord.

   Radera
 5. Hej Stefan, jag har en fråga ang. dina utdelningar, jag ser att du har fått utdelning från Boston Pizza Royalties Income Fund, det är nämligen så att jag har ägt den sedan i början av januari men har inte fått några utdelningar än. Vet du hur det där funkar, jag räknade med att få utdelning i februari iaf. tack för grym blogg.

  SvaraRadera