2017-05-18

Dagens aktieköp

Det har varit en hektisk vecka då vi på jobbet lanserade en oberoende jämförelse av individuella tjänstepensioner. Så jag har inte hunnit med att skriva ett blogginlägg som jag brukar publicera i mitten av veckan men jag slår till nu med ett lättsamt med förhoppningsvis ändå läsvärt inlägg.

Då jag gissar att många utav er läsare inte följer mig på Shareville så tänkte jag delge dagens aktieköp. Det gäller att passa på när det erbjuds rekyler och idag kändes som ett bra läge tyckte jag. Det fanns en skvätt utdelningar att återinvestera och jag lyckades få till några köp som sagt.

Jag tycker att det är både kul och nyttigt att kommentera köp på Shareville. Man tänker till en extra gång - varför köper jag aktien? Sen kanske det ibland blir på gränsen till fånigt men får man in lite humor så kanske det lättar upp stämningen lite? Något som jag ämnar använda dessa kommentarer till är som en slags aktiedagbok. Det behöver utvecklas lite funktionalitet i applikationen för detta men jag har vid något tillfälle nämnt det för produktägaren Faraz. Note to self: Är nog bäst att jag pingar honom om detta inlägg som en lite puff :-)

bildkälla: Shareville

HM har jag inte köpt på länge beroende på att det sannolikt ligger en utdelningssänkning i luften. Men tror ändå bolaget har kvalitet och kommer att återhämta sig till skillnad mot Ratos och Telia som jag sålt av samma anledning. En liten post blev det idag i alla fall.

bildkälla: Shareville

HiQ är en favorit sen länge inom konsultsektorn då jag tycker de står för kvalitet och jag har endast positiva erfarenheter från bolaget via mitt förra yrke. Aktien har i mitt tycke varit dyr ett tag men passade på idag då den dippade rejält.

bildkälla: Shareville

Här är nog kategorin fånig kommentar men tror på TUI och med fortsatt fin direktavkastning så tyckte jag en ökning var på sin plats.

Har du köpt något i veckan?

Finansiella instrument kan både öka och minska i värde. Det finns en risk att du inte får tillbaka de pengar du investerar. Innan du investerar i en aktie bör du själv läsa på fakta och bilda dig en egen uppfattning.

15 kommentarer:

 1. Svar
  1. Det var så lite så (med betoning på litet köp)

   :-)

   Radera
 2. Ja, det dippar både här och där men själv föll jag för de som för tillfället "flatline:ar" - Catella, Europris, Nobina och Weifa. Då jag precis börjat bygga min protfölj letar jag efter diverse intressanta bolag som delar inför kommande månad och då hittades dessa. Det positiva är att det inte blir så stora volymer att prata om så även om det skulle dippa efter den horisontala linjen blir avtrycket i portföljen inte så stor. Det gäller i och för sig också om det vänder upp. Man kan inte få allt på en gång men trägen vinner...eller?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Att vara långsiktig, tålmodig, konsekvent och försiktig tror jag ger bra risk/reward på sikt.

   Tack för att du delar med dig!

   Radera
 3. Vad har du för yield på tui?

  SvaraRadera
 4. Försökte leta lite info kring hur deras historik ser ut och om dom delar ut års eller kvartalsvis men blev inte riktigt klok på något av det. Har dom bara lassat ut pengar i 3 eller 4 år?

  MvH Pengaregn

  SvaraRadera
  Svar
  1. Enligt mina uppgifter har de inte delat ut speciellt länge men nu kör de årsvis kring slutet av februari.

   Radera
  2. Okej👍🏻 Februari är ju en lite svår månad för oss som gillar bombmattor så det kanske kan va värt att kika lite närmre på. Skulle vilja plocka in något tyskt bolag i portföljen men jag tycker det är svårt att hitta info överlag. Man är väl kanske lite bortskämd när man mest investerar i Sverige och USA.

   Trevlig helg!

   MvH Pengaregn

   Radera
  3. Andra tyskar i portföljerna är Siemens (mars), Munich Re (april) och BASF (maj).

   Ha en skön helg!

   Radera
 5. Hur är det med källskatten på tyska aktier? Får man tillbaka den i sin helhet på en KF eller måste man ansöka på egen hand?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den är hög, 26,4%. Men jag räknar med att få tillbaka allt via NN och jag hoppas Avanza löser det bättre framåt.

   Radera
 6. Ser ut som fina bolag allihop men äger själv enbart H&M av dessa.

  Veckans största köp för mig blev Walt Disney. Ska väl också försöka mig på att ge en kommentar:
  "Jag gillar Toy Story ;)"

  SvaraRadera
  Svar
  1. Lite kuriosa är att alla 3 Toy Story filmerna blev en ekonomisk succé och redan nu 2019 väntas 4:an komma...

   Radera
  2. Mot oändligheten och vidare!

   :-)

   Radera