2017-05-23

#uppesittarkväll maj 2017

Lön imorgon onsdag innebär #uppesittarkväll ikväll och lite funderingar kring månadens aktieköp.

Vi har haft en stark börsperiod fram tills nu och jag tror nog på lite sidledes utveckling i närtid så att marknaden ska kunna hämta andan lite.

bildkälla: z2036 Global Dividend 1.2xL

Jag försöker balansera mellan direktavkastning (Yield) och tillväxt (Growth) och när det känns "dyrt" så tenderar jag att föredra Yield före Growth.

bildkälla: z2036 Global Dividend 1.2xL

Utav mina "bubblor" så blir man lite sugen på Hemfosa och Omega Healthcare men vill nog inte öka i fastighetssektorn för närvarande. Kanske får det bli en liten ökning i Pfizer då den handlas lite lägre i SEK då dollarn försvagats på sistone?

Jag konstaterar att det "bara" finns 49 innehav i huvudportföljen Global Dividend 1.2xL så ett till ska man nog kunna klämma in :-)

En preferensaktie som jag har i min High Yield-portfölj Bil2020 är ZetaDisplay. Tycker att risken har minskat då de kom in med en bra rapport som igår måndag. Med en direktavkastning på nära 8,4% så vattnas det i munnen och en liten andel i "finportföljen" kan den förtjäna tycker jag.

I övrigt har jag plockat in Zalaris i min ena pensionsportfölj då jag fick ett gott intryck via bolagets presentation på ett event som SvD Börsplus/Finwire TV sände på youtube. Jag har haft Zalaris sen länge i småbolagsportföljen och då jag gillar affärsidén och värderingen framåt ser attraktiv ut så kändes det som det var dags att öka totala andelen.

Vad köper du denna månad?

Finansiella instrument kan både öka och minska i värde. Det finns en risk att du inte får tillbaka de pengar du investerar. Innan du investerar i en aktie bör du själv läsa på fakta och bilda dig en egen uppfattning.

11 kommentarer:

 1. Sugen på att öka i antingen Pandora, Intrum Justitia efter dippen eller Swedbank. Hemfosa har gått upp en del på sistone, helt rätt. Men tenderar själv att fylla på när den dippar under 80, vilket brukar hända då och då.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det är skönt när man har flera kandidater, då kan du välja den som känns mest prisvärd för stunden sen beroende på vad som händer med kurserna intradag.

   Tack för kommentar och för att du delar med dig!

   Radera
  2. Mitt tips är snarare Intrum än Pandora anonym. Har svårt att se en lysande framtid för danskarna.

   Radera
  3. Är inte så insatt i Pandora men Intrum har jag en stek i.

   Radera
  4. Aktiepappa. Tack för svar. Varför tror du inte det skulle vara en lysande framtid för Pandora?

   Radera
 2. Har köpt lite Wal-Mart. Tror matvaror osv alltid handlas och jämfört med svenska peers som Axfood och ICA hamnar de mittemellan bolagen utifrån P/E. Sen ska deras onlinesatsning bli spännande att följa! Den är förvisso liten till storleken änsålänge men vi får se hur/om den växer till sig! Kanske kan ta andelar av Amazon som fullständigt dominerar e-handeln i USA just nu med en andel på mer än 80% (osäker på siffran) tror jag.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är mycket möjligt att Wal-mart är underskattade, de gör ju fina vinster fortfarande.

   Tack för kommentar och lycka till med investeringarna!

   Radera
 3. Hur ska man balansera utdelning och utdelningstillväxt? Jag har gjort en spekulation på min framtida portfölj där utdelningstillväxten ligger på 18% och direktavkastningen ligger på 2.60%, är det optimalt? eller borde jag vikta om till mer direktavkastning?

  /Aktiesamlaren
  www.aktiesamlaren.wordpress.com

  SvaraRadera
  Svar
  1. Dina siffror låter otroligt bra och en sån portfölj borde utvecklad väl på lång sikt.

   Balansen bör göras utifrän ens egna preferenser.

   Tack för kommentar!

   Radera
 4. Direktavkastning på 8.4 % är inte illa alls! Förstår att det vattnas i munnen på dig. :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, tyvärr hade zeta inget belåningsvärde så den blev diskad i sista stund.

   Tack för kommentar!

   Radera