2017-06-18

Sparkalkylator Deluxe - Compact edition

z2036 presenterar stolt:

Sparkalkylator Deluxe - Compact edition


Sveriges kanske mest exakte sparkalkylator har genomgått en mindre omdesign som kommer att underlätta för implementation av framtida features samt förenkla för dig som avskräcks av alla parametrar som finns att fylla i. Detta är nytt:
 • Mer avancerade parametrar finns nu initialt i dolda sektioner och kan tas fram vid behov via plusknapp.
 • Återinvestera har ny datatyp i procent istället för sant/falskt. Om du vill behålla en del av utdelningarna så kan du nu välja hur mycket som ska återinvesteras.
 • Nya default-värden utifrån prognosstandard för pensioner:
  • Värdeutveckling 6,5% för aktier (Direktavkastning är nu 0% från början för enkelhetens skull men givetvis kan den fortfarande användas)
  • Statslåneränta 4%
  • Inflation 2%
 • Ny logotyp
Jag har inte hunnit lägga så mycket tid på att det ska se snyggt ut avseende parametrarnas placering så ber om överseende kring detta. Tyckte det ändå var värt att göra en release av nya designen så att ni kan testa och återkoppla vad ni tycker.

Framtida features jag funderar över är stöd för beräkning av belåning samt bättre hjälptexter.

I övrigt ska den funka som vanligt. För den som föredrar den gamla designen så har jag sparat undan den här: http://z2036.blogspot.se/p/sparkalkylator-deluxe-classic.html.

Den "nya" hittar ni på vanliga stället: http://z2036.blogspot.se/p/sparkalkylator-deluxe.html.Jag vill passa på att slå ett slag för rapportlänken som du hittar längst ner i verktyget. Den kan du med fördel använda om du vill att kalkylatorn ska laddas med dina förifyllda parametrar.


All feedback mottages tacksamt - håll till godo!

Finansiella instrument kan både öka och minska i värde. Det finns en risk att du inte får tillbaka de pengar du investerar. Innan du investerar i en aktie bör du själv läsa på fakta och bilda dig en egen uppfattning.

12 kommentarer:

 1. Det kan förstås bara vara jag (ios/iphone) och utan försök att felsöka, men med två plus expanderade så hade jag svårt att få ex direktavkastning att fastna. När fältet tappade fokus nollades värdet.
  Går det inte att reproducera, så är det bara jag som inte vet hur man använder manickerna.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Är lite svårt med verktyget om skärmen är liten men det funkar för mig (iPhone6) om jag vänder till liggande. Först expandera via undre plus, sedan fyller i Direktavkastning och sätter därefter fokus godtyckligt utanför.

   Tack för feedback och hoppas du får till det!

   Radera
  2. Har samma problem från min dator.
   kan inte expandera sista krysset.

   Radera
  3. Vad skumt - vilken webbläsare använder du?

   Jag har testat med osX/Chrome, osX/Safari, iOS/Chrome, iOS/Safari, Win/Chrome, Win/Edge utan anmärkning

   Radera
  4. Explorer men testade Chrome nu och det funkar bättre :)

   Radera
  5. Ok, skönt att höra! Jag har inte testat äldre versioner av Explorer så där kanske det blir någon glitch.

   Radera
 2. Tack! Det här är verkligen ett riktigt fint verktyg!

  Går i tankar om att minska min extremt höga sparkvot något nu när jag har bevisat för mig själv att jag klarar att leva sparsamt. Din sparkalkylator gav än en gång en fin bild av ungefär hur mycket jag kan spara för att portföljen ska växa enligt mina mål.

  Landade i att jag mer än väl har utrymme att slösa en tusenlapp mer i månaden än idag och ändå klara två miljoner kronor i aktiekapital om fyra år om jag får en avkastning på 5-5,5 procent per år. Då är eventuella löneförhöjningar inte inräknade. Börjar känna mig som miljonär innan 30 och plötsligt kunna spendera igen... Igår gynnade jag t.ex. den lokala butiken och köpte dricka där trots att det är nästan två kronor dyrare! :D

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag är mera åt spara lagom och det låter som du resonerar sunt tycker jag.

   Tack för feedback och att du delar med dig!

   Radera
 3. Tack för ett riktigt fint verktyg, man känner sig som IT-konsult lite skamsen att man själv inte knåpat ihop något liknande. Använde MSN Ekonomi mycket förr och där i deras gamla app fanns det en liknande (men inte så avancerad) sparkalkylator, som Herr Snålgris använde för den tidiga planeringen av vår resa mot frihet. Nu används din kalkylator istället, och den är sååå mycket bättre, hatten av!

  SvaraRadera
 4. Mycket användbar kalkylator :-) 12,1% i årstakt behöver jag för 100 miljoner när jag är 65. Alltid intressant att veta ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Oj, då sparar du friskt och/eller har bra startkapital - 12% CAGR är nog inte omöjligt tror jag även om det är svårt.

   Tack för kommentar!

   Radera