2017-06-27

Min Utdelningskalender

Jag är som du kanske vet barnsligt förtjust i frekventa utdelningar.

Att välja aktier primärt efter när de delar ut är inget jag rekommenderar men det är ändå lite kul och se om man kan hitta vettiga bolag med udda utdelningsmånader (vilket inte är så lätt).

Inspirerad av sidan dollarkursen.com så har jag skapat en sida på bloggen (se knapp i toppmenyn ovan) som beskriver vilken/vilka månad(er) som mina aktier betalar ut utdelning.

bildkälla: z2036

Klickar man på länk (i den mån det finns en) så får man upp inlägg som är uppmärkta med valt bolag.

Denna "kalender" är förstås mer av en kul grej men kanske uppskattat av likasinnade utdelningsnördar?

bildkälla: z2036

Så här ser "kalendern" ut viktat på utdelningarna storlek och det är inte så lätt att identifiera bolagen i grafen numera så därav att idén föddes om en mer överskådlig variant (som sagt inspirerad av dollarkursen.com).

Håll till godo och må utdelningarna vara med er!

Finansiella instrument kan både öka och minska i värde. Det finns en risk att du inte får tillbaka de pengar du investerar. Innan du investerar i en aktie bör du själv läsa på fakta och bilda dig en egen uppfattning.

5 kommentarer:

 1. Om inte annat så har bloggen givet begreppet Dividend Carpet Bombing ett ansikte. Finns det någon dag det inte betalas utdelning till portföljen?

  Med vänlig hälsning

  Lars

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hos familjen Thelenius är det alltid julafton. :)
   /Daniel

   Radera
  2. @Lars

   Över hela året är det > 1 utdelning / dag men det är svårt att pricka in varje dag :-)

   Fördelar är att kassan fylls på hela tiden och med många innehav finns det så i princip alltid något köpvärt vilket ger extra ränta-på-ränta. Nackdelar är förstås att det är svårt att ha detaljkoll på många utav bolagen.

   @Daniel

   Ja, skulle man vilja pausa sparandet så har man fina extraslantar / vecka :-)

   Tack för kommentarer!

   Radera
 2. Även om det är totalavkastningen som räknas så kan jag inte bli annat än hänförd över dessa fantastiska utdelningar:).

  SvaraRadera
  Svar
  1. Utdelningar känns på något sätt "säkrare" än kurstillväxt men visst är det totalavkastning som gäller till slut. Löjligt kul är det iaf att se utdelningar från hela världen fylla på kassan löpande :-)

   Tack för kommentar!

   Radera