2018-07-24

#uppesittarkväll juli 2018

En #uppesittarkväll kan man väl klämma in även om det är semestertider?

Att månadsspara i ur och skur är en strategi jag tror är effektiv på sikt och även om skurarna är frånvarande och portföljerna handlas runt ATH så lär det finns köpvärda aktier tror jag.


Gör jag ett 10-årsestimat utifrån mitt månadssparande så ser det trevligt ut :-)


På pappret ser portföljen välbalanserad ut och belåningen nära på optimal.

Mina kandidater i skrivande stund för månadens sparande är:

 • Oriflame
 • Ocean Yield
 • Investor

---

Sen stoppar jag även in en liten slant i min småbolagsportfölj. Här blandas det lönsamhet och lite förhoppning och denna månad väljer jag det sistnämnda och tar och ökar i Sedana Medical.

Vad köper du denna månad?

Detta inlägg är skrivet med syfte om att vara transparent och öppen med mina tankar kring sparande, investeringar och enskilda innehav men ska inte ses som någon form av rådgivning eller rekommendation om enskilda aktier eller investeringsstrategier. 

Datakällor: Nordnet, Google Finance, Bloomberg, 4-traders, Avanza
Bildkällor: Nordnet, Shareville, z2036, Avanza 


Finansiella instrument kan både öka och minska i värde. Det finns en risk att du inte får tillbaka de pengar du investerar. Innan du investerar i en aktie bör du själv läsa på fakta och bilda dig en egen uppfattning.

20 kommentarer:

 1. Blir lite preffar tyvärr. Står högt, men det tyckte jag iofs även för ett halvår sen... Sen kanske Genworth MI Canada och nåt befintligt innehav till.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Har bara kvar SAS-preffen kvar, håller tills den blir inlöst.

   Tack för kommentar!

   Radera
 2. Boston Pizza har ju kommit ner en del utan att jag hittat några nyheter, du kanske har sprungit på nätt? Möjligen att det blir en ökning där.
  Intrum stack ju så den kanske man får vänta lite med. Europris ser ju riktigt billigt ut, så den eller Strongpoint får nog en skvätt också.
  // Beezap

  SvaraRadera
  Svar
  1. Har inte hört något kring Boston Pizza men gissar att det handlar om för dåliga tillväxtutsikter.

   Tack för kommentar!

   Radera
 3. Tänkte öka i Brookfield R. Partners och sen lyfta in en av dina godbitar, Main street capital

  MVH
  myntaren

  SvaraRadera
  Svar
  1. Main Street gillar jag som bekant :-)

   Tack för kommentar!

   Radera
 4. Oriflame 25 st (synd att dom han prisöka idag dock) och sedan dubbla innehavet i latour och svolder. Kanske ett knippe NCC och boston pizza har jag sneglat på att öka i. Har ett långsiktigt mål med 100 kr i månaden i utdelning där och har kommit 1/3 och nu när aktuellt innehav är ner 10% så ser det ut att vara läge att öka då jag inte förstår anledning till nergången.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Investmentbolag är en bra bas onekligen.

   Tack för kommentar!

   Radera
 5. Hej Stefan.
  Själv köper jag bara LF Global index och allt är i den fonden 100%. Det sköts automatisk i mina Isk utan att jag behöver tänka på det. Smidigt och enkelt. Mvh.jacke77

  SvaraRadera
  Svar
  1. Helt klart en smidig lösning :-)

   Tack för kommentar!

   Radera
 6. Har handlat en del på krita under månaden så jag kommer nog inte köpa något speciellt.

  Har ökat i Intrum, HiQ, Duke Energy samt minskat i Uniti.

  Ocean Yield och Main Street står för närmare 15% av mina totala utdelningar så dessa är jag avvaktande i. Om de skulle dippa något så kanske...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Duke Energy får jag kolla upp - tack för tips och kommentar!

   Radera
  2. Jag hade också Duke Energy och ett bolag till (Brookfield Infrastructure Partners LP) inom "Electric Power" som stod högst på min köplistan. Jag hade väldigt svårt välja vilken, trots jag kommer att ha båda till senaste om en månad. Till slut blev det valet "Brookfield Infrastructure Partners LP" för att:
   De ligger i både USA, Europa och Asien och dessutom har högre utdelningstillväxt (64 mot 37 för Duke) annars båda är ett "måste" i varje utdelningslista. Jag kommer att köpa ändå Duke till nästa månad.

   Mvh /Da

   Radera
  3. Brookfield verkar vara populär, den borde jag kanske också kolla upp.

   Tack för kommentar!

   Radera
 7. Efter ha gått igenom hela listan från "Simply Safe Dividends High Dividend Stocks_ Top 26 High Yield Stocks - July 2018" och sorterat efter vilka hamnar högst på listan för köp, blev idag följande 3 bolag:

  VTR 5.4, 70, 34 (Ventas Inc.) Område: REIT - Healtcare
  BIP.UN 4.7, 65, 64 (Brookfield Infrastructure Partners LP), Område: Electric Power
  TU 4.45, 72, 52 (TELUS Corp.), Område: Communications

  Siffrorna ovan betyder: Dividend %, Dividen Safety Score, Dividend Growth Score
  Mvh
  /D

  SvaraRadera
  Svar
  1. Utdelningstillväxt kombinerat med hög DA är svårt att motstå, tack för tips och kommentar!

   Radera
 8. Har också köpt både Investor och Ocean Yield. Har även fyllt på i Castellum och XACT Högutdelare samt placerat lite i fonder.

  Det hade varit intressant att höra lite mer hur du tänker kring Oriflame? Jag har tittat på den till och från men har det hänt något nyligen som gör att aktiekursen ska upp och inte forsätta ned?

  MVH

  SvaraRadera
  Svar
  1. Oriflame tycker jag tagit lite väl mkt stryk men visst kan det fortsätta ner. Blir spännande att syna rapporten om ca två veckor.

   Tack för kommentar!

   Radera
 9. Ökade mer i Intrum efter en kanon rapport. Tycker även STG fortfarande är köpvärd runt 104. Men det är mest som som ett utdelnings/starkt kassaflödes case där jag tror den kan klättra upp till tidigare nivåer inom säkert ett år från nu. Pandora är även intressant. Utöver det har jag under månaden handlat Investor, Latour och Svolder.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Köpte lite Pandora faktiskt.

   Tack för kommentar och för att du delar med dig!

   Radera