2018-10-18

Gravity - dags att lyfta?

Då ett utav mina asiatiska innehav var på väg att bli utköpt från börsen så passade jag på att sälja av det även om det blev med en viss rabatt mot budkursen. Men med en finfin kortsiktig vinst på 50 % så blev det bara en studs på kassan då jag valde att plocka in ett annat bolag från samma region, nämligen:

Gravity (GRVY)Det sydkoreanska gamingbolaget är noterat på Nasdaq och är av storleken globalt micro cap.
"Gravity Co., Ltd. is a globally known online game company that was founded on April of 2000, during infancy of Korean gaming industry." http://www.gravity.co.kr/en/about/summary/ceo.asp
Det jag gillar främst med bolaget är den fina exponeringen mot asiatiska marknaden såväl som mot andra tillväxtmarknader. Till detta så handlas bolaget till modesta P/E-talet 8 vilket är mycket lågt i gamingsektorn. Tyvärr är det lite svårare att hitta bolagets nyckeltal men jag tolkar det som bolaget har nettokassa och tuffar på i närtid med fin lönsamhet.

Deras spel ska erkännas att jag har sämre koll på men Ragnarok verkar vara flaggskeppet som förefaller vara mycket populärt.

På minussidan så har jag redan erfarit att aktien är väldigt volatil och handlas med låg omsättning och med stor spread. Detta spelar mindre roll om man är långsiktig så allt som allt som fick bolaget en hyfsad andel i min globala framtidsportfölj som ni ser nedan.Bolagets spelkatalog är nog ganska tunn om man jämför med de stora jättarna i branschen och det kanske är den största risken här. Vidare har kursen halkat söderut rejält detta år vilket gör att P/E-talet är lågt så marknaden kanske inte är övertygad om att bolaget ska lyfta framåt. Tänker ändå att risk/reward kan vara hyfsad på dessa nivåer då bolaget ändå är lönsamt i närtid och huvudspelet tycks ha lång livstid. Vill man fördjupa sig lite så finns en hyfsad färsk artikel på Seeking Alpha.

Vad tror du om Gravity?

Detta inlägg är skrivet med syfte om att vara transparent och öppen med mina tankar kring sparande, investeringar och enskilda innehav men ska inte ses som någon form av rådgivning eller rekommendation om enskilda aktier eller investeringsstrategier. 

Datakällor: Nordnet, Google Finance, Bloomberg, Bolagets sajt
Bildkällor: Pixabay, z2036


Finansiella instrument kan både öka och minska i värde. Det finns en risk att du inte får tillbaka de pengar du investerar. Innan du investerar i en aktie bör du själv läsa på fakta och bilda dig en egen uppfattning.

2 kommentarer:

 1. Är också ägare men orolig för den ökade kinesiska styrningen av gejming. Fler spel som stoppats och ingametransaktioner kanske helt förbjuds.

  SvaraRadera
  Svar
  1. När jag kikar på antal subscribers så verkar Kina vara en ganska liten del? Om det är så, borde det inte utgöra något större hot tänker jag och man kanske kan ha en annan intäktsmodell i de länder som inför ett förbud?

   Tack för kommentar!

   Radera