2018-10-24

#uppesittarkväll oktober 2018

Dagen före lönedagen och det är dags för #uppesittarkväll!

Börserna tycks fortsätta sin nedgång i stort så jag tycker att det finns en hel del prisvärda case att öka i för närvarande. Jag har börjat kika mer på bolagens skuldsättning då denna sannolikt kommer att spela roll utifall räntorna fortsätter att stiga.


Kikar jag i min globala utdelningsportfölj Global Dividend 1.2xL så ser jag att det amerikanska micro cap-bolaget PetMed Express har rört sig mot nästan 4 % direktavkastning.

Bolaget kom med en i mitt tycke hyfsad rapport i veckan och jag tycker nog att estimat för vinsttillväxt framåt borde kunna hålla sig på tvåsiffrigt fortfarande. P/E-talet ligger på ca 13 och bolaget har nettokassa vilket jag gillar. Minus är kanske att anskaffningskostnaden per kund ökat då konkurrensen i sektorn blivit tuffare. Men jag gillar "djursektorn" så $PETS får bli mitt val för månadssparandet denna gång.


Jag brukar även sätta in en liten slant i min nordiska småbolagsportfölj och denna månad passar jag på att öka i Beijer Ref som har backat rejält sen rapport. Jag tror på bolaget både i det korta såväl som i det långa perspektivet även om P/E-talet är lite högt fortfarande.

Vad köper du denna månad?

Detta inlägg är skrivet med syfte om att vara transparent och öppen med mina tankar kring sparande, investeringar och enskilda innehav men ska inte ses som någon form av rådgivning eller rekommendation om enskilda aktier eller investeringsstrategier. 

Datakällor: Nordnet, Google Finance, Bloomberg, 4-traders, Avanza
Bildkällor: z2036 


Finansiella instrument kan både öka och minska i värde. Det finns en risk att du inte får tillbaka de pengar du investerar. Innan du investerar i en aktie bör du själv läsa på fakta och bilda dig en egen uppfattning.

10 kommentarer:

 1. Själv har jag köpt Hufvudstaden. Adderat till mitt innehav. Tycker 130kr är en fin inträdeskurs om man inte redan har aktien i portföljen. Unika fastigheter med låg belåning. Kommer inte att hända så mycket utan verksamheten rullar på med stigande utdelningar.

  Med vänlig hälsning

  Lars

  SvaraRadera
  Svar
  1. Att "fynda" kvalitet i allmänna nedgången är nog inte fel och Hufvudstaden är kanske bästa bolaget i sin genre.

   Tack för kommentar!

   Radera
 2. Beijer Ref säger du? Visst bra bolag verkar det som. Men prislappen ger ju knappast utrymme för några stor lyft, om inte jag missuppfattat någonting helt och hållet? Jag är mest förvånad över att inte nedgången vart större där.
  Mvh https://investera-pengar.blogspot.com/

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag gillar deras inriktning mot kyla som sannolikt har en stark global trend framför sig. Framåtblickande P/E är nu "nere" på 19 vilket ändå inte känns orimligt givet bolags tillväxtmöjligheter på kort och lång sikt. Minus är skuldsättningen som är på 2,3 x EBITDA, hade gärna sett än lägre nivå där.

   Tack för kommentar!

   Radera
 3. Tänkte köpa pappersguld till sambon som en liten kudde i hennes portfölj. Vilka alternativ finns nu?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Gissar att Nordnet har ETF:er som kan handlas via tyska börsen men annars är det inte riktigt min hemmaplan.

   Jag har en liten position i Gold Fields, som är ett sydafrikanskt guldgruvbolag. Aktien är väldigt volatil men tycks gå bättre i den allmänna börsoron om guldpriset stiger.

   Tack för kommentar!

   Radera
  2. Tänkte undvika gruvbolag och då det inte blir att köpa fysiskt guld så tänkte jag motsvarighet på börsen dvs pappersguld. Kommer dock inte ihåg vilka det är.

   Radera
  3. Jag hittade ingen klockren ETF när jag sökte på Nordnet nu. Om du kan tänka dig certifikat eller mini future så finns det säkert sådana men det är inte min hemmaplan heller är jag rätt för.

   Radera
 4. Avanza Global. Köper månadsvis allt automatisk. Den känner inte till om börsen faller eller är på uppgående trend. Långsiktigt brukar det bli bra. Tajma börsen får göra dem som tror på det. Det gör inte jag. Lycka till. Mvh.jacke77

  SvaraRadera
  Svar
  1. Sannolikt bästa globala indexfonden!

   Tack för kommentar!

   Radera