2017-10-24

#uppesittarkväll oktober 2017

Denna månad är lite speciell då min son imorgon får sin första månadslön från sitt nya extrajobb. Jag berättade för honom om #uppesittarkväll men han blev inte särskilt intresserad av konceptet och hans lön kommer sannolikt att gå till konsumtion och ett litet buffertsparande istället för extra aktiesparande.

Själv har jag två portföljer som jag månadssparar regelbundet i:


Jag ska erkänna att jag vacklar lite kring årtalet 2020 och funderar om vår nuvarande bil kommer klara sig fram tills dess på ett värdigt sätt. Har redan börjat kika lite på Toyotas hybrider och måste erkänna att det vattnas i munnen på alla sätt.

Oavsett så ska det placeras en tusenlapp i bilportföljen i någon köpvärd High Yield-aktie.

Jag kan konstatera att mina preffar inriktade mot fastigheter har tagit rejält med stryk på sistone och även om jag tycker att reaktionen från marknaden känns kanske något överdrivet så väljer jag ändå att avvakta sektorn då portföljen redan har en hyfsad andel mot den som du kan se nedan.


Jag tänker att Ocean Yield och SAS Preferensaktie kan vara ok alternativ denna månad i brist på andra köpvärda alternativ.


Denna månad blir det en liten mindre slant att spara i aktier då jag behöver fylla på familjens kontantbuffert. Familjen har konsumerat flitigt i form av ny tvättmaskin, torktumlare och kaffebryggare samt lagt en del i handpenning till sommarsemestern.


Blir nog en favorit i repris från förra månaden med små poster KappAhl och Resurs.

Vad köper du denna månad?

Bilder: z2036

Finansiella instrument kan både öka och minska i värde. Det finns en risk att du inte får tillbaka de pengar du investerar. Innan du investerar i en aktie bör du själv läsa på fakta och bilda dig en egen uppfattning.

6 kommentarer:

 1. Mitt första inlägg här, brukar läsa din blogg. Så börjar med att tacka för en bra och läsvärd blogg! Jag håller med dig att fastighetpreffarna känns lite risky men jag kan ändå inte låta bli att snegla på möjligheten att köpa några fler Alm E Preff. Min tänka inköpslista denna månaden är just nu påfyllning i följande: 1 del Alm E preff (rasat), 3 delar AT&T(rasat), 1 del Betsson (rasat), 2 delar Castellum, 1 del H&M, 2 delat Investor, 2 delar Kinnevik, 3 delar Omega H I, 2 delar Handelsbanken, 1 del Skanska, 1 del Swedish Match & 1 del Volati preff. Totalt 20 delar. Kan tillägga att jag nyligen börjat bygga upp min utdelningsportfölj och siktar på att ha ca 30 aktier i den. Vissa högutdelande och vissa mer stabila.. Vad tror du om mina tänka köp denna månad?

  Mvh Luke

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kul att du tar dig tid att kommentera för första gången, det uppskattas!

   Tycker dina köp ser vettiga ut på det stora hela. Betsson sålde jag för ett tag sen, dålig magkänsla där och tveksam bransch framåt. H&M köper jag inte f n då jag är tveksam till att de kan behålla utdelningen. Alm E Pref kan vara ett "fynd" på denna nivå så länge de inte går i konkurs...

   Tack för feedback med!

   Radera
 2. Snålgrisarna köpte lite Dedicare på dippen igår, i övrigt kommer vi ta det lugnt med inköpen denna månaden, utan avvakta dippar om/när de kommer. Ligger lång i Alm Pref och K2A Pref. Även om det är en dipp i bostadsbyggandet nu och folk verkar allmänt skraja efter att Oscar vinstvarnat så känner jag mig inte speciellt orolig. Det är fortfarande brist på bostäder, och folk vill gärna byta upp sig/flytta från sunkiga områden till bättre allt eftersom välståndet ökar. Bra dock att det börjar pysa lite i bubblan....

  SvaraRadera
  Svar
  1. Dedicare är intressant på sikt och det kan vara "köpa dippen" som gäller där.

   Det vore sunt om inslaget kring spekulation i bostäder minskades så på så sätt är rekylen bra i någon mening. Så länge ränteläget är lågt så borde efterfrågan på bostadsrätter finnas där men gissar att det kan bli minst ett halvårs nedkylning på marknaden, kanske längre än så t.o.m. När det begav sig sist hösten 2008 så blev det en dipp tom våren 2009 om jag inte minns fel sen tog det fart igen. Vi får se helt enkelt.

   Tack för kommentar!

   Radera
  2. planerat invetsera lite mer i Fagerhult oc Axfood, just idag känns det som omotiverad rea inom fastighet som tex Kallebäck och Saltängen som gått ner sjukt mycket och det lockar till köp, perfekt för den defensiva portföljen
   /sportcarl

   Radera
  3. Allt fastighetsrelaterat tycks ta stryk nu. Axfood är nog ingen dum idé.

   Tack för kommentar!

   Radera