2018-10-11

Swedencare - bet på hygieniskt bett

I tider av allmän börsoro så kan det vara läge att passa på att köpa bolag som du tror kan bli vinnare på sikt men där kursen rusat iväg lite väl mycket.

Då jag tror starkt på megatrenden kring humanisering av djur så har jag i dagarna passat på att öka i ett utav mina tre bolag som hör hemma i nämnd kategori;

Swedencare"Swedencare’s affärsidé är att erbjuda den globala husdjursmarknaden en bred portfölj av premiumprodukter inom djurhälsa, distribuerade till veterinärer, djuraffärer och apotek genom ett effektivt distributionsnät i egen regi kompletterat med lokala återförsäljare.
I mer än femton år har vi på Swedencare utvecklat vår unika och patenterade munhygienprodukt ProDen PlaqueOff® vilken distribueras över hela världen i nästan 50 länder! Vi fortsätter att i hög takt öppna upp nya länder och marknader med produktlanseringar från PlaqueOff® sortimentet." https://www.swedencare.se/#about-us

Det svenska bolaget inriktad mot munhygien för hundar och katter fångade mitt intresse för drygt ett år sedan när jag var på ett småbolagsevent anordnat av SvD Börsplus. Jag plockade in en liten provpost dagen efter i min lilla småbolagsportfölj och där har den vuxit till det största innehavet.

Bolaget kom in med en finfin Q2:a och det känns som tillväxtmöjligheterna är goda framåt. På minussidan utöver att kursen rusat mot himlen är att patentet på huvudprodukten börjar att gå ut från 2021.

P/E-talet är nu ca 35 på 2018 års estimat vilket inte kan bokas på lågt men med PEG på 1,6 så tycker jag det är värt med en större "stek" än innan.

Bolaget blev omnämnt nyligen i Petruskos Fondpodden av fondförvaltaren Catrin Jansson.Så jag bytte ut Data Respons till förmån för Swedencare i min framtidsportfölj Global Future där jag tycker bolaget passar in fint tillsammans med Zooplus.

Köper du något i börsfrossan?

Detta inlägg är skrivet med syfte om att vara transparent och öppen med mina tankar kring sparande, investeringar och enskilda innehav men ska inte ses som någon form av rådgivning eller rekommendation om enskilda aktier eller investeringsstrategier.

Datakällor: Nordnet, Google Finance, Bloomberg, Introduce
Bildkällor: Photo by Jamie Street on Unsplash


Finansiella instrument kan både öka och minska i värde. Det finns en risk att du inte får tillbaka de pengar du investerar. Innan du investerar i en aktie bör du själv läsa på fakta och bilda dig en egen uppfattning.

2 kommentarer:

 1. Noterade att styrelsen sålde rätt friskt, på lägre nivåer än dagens. Och när patent går ut så kan det gå undan med konkurrens. De har väl redan idag rätt så hård konkurrens?
  Mvh https://investera-pengar.blogspot.com/

  SvaraRadera
  Svar
  1. VD har en riktigt stor stek fortfarande vilket man kan boka på pilotskolan tycker jag.

   Patentet är väl största minuset men det räcker längre i vissa regioner som exempelvis Brasilien. Oavsett konkurrens så ökar försäljningen rejält vilket jag tolkar som ett styrketecken.

   Oavsett så vågar jag inte ha en stor stek än men kände att det var ett bra tillfälle att öka lite iaf.

   Tack för kommentar!

   Radera