2015-10-06

Nyintroduktion: Bravida

Nyintroduktionerna på börsen ökar i antal efter några månaders lugn.

Ett bolag som ser intressant ut och som noteras inom kort är Bravida Holding AB.


"Bravida är en av Nordens främsta totalleverantörer av tekniska installations- och servicetjänster för byggnader och anläggningar med cirka 9 000 medarbetare. Vi erbjuder specialistkompetens och helhetslösningar inom el, vs och ventilation. Inom dessa tre teknikområden verkar vi över hela installationsprocessen – från rådgivning och projektering till installation och service. Vi finns på ett 140-tal orter i Sverige, Norge, Danmark och Finland." 
från http://www.bravidagroup.com/sv/Om-Bravida/

När jag skummar igenom prospektet fastnar organisk tillväxt och utdelningspolicy på 50%. Direktavkastningen är väl inte i NCC-klass men kanske kan bli hygglig på sikt. Oavsett prat om bobubbla så byggs det för lite i Sverige är min känsla så det borde gynna ett bolag som Bravida tänker jag.

---

Vi i familjen Thelenius har faktiskt en liten "IPO-portfölj" som gått bra i år då klimatet varit mestadels bra för nyintroduktioner.Nästan +30% är hyggligt facit kan man tycka även om en del kan tillskrivas tur skulle jag tro.

---

Teckna eller ej?

Intervallet är mellan 36-44 och minsta post är 200 aktier.

Tror jag tecknar en liten post i alla fall, kan tänka mig att då den noteras på Nasdaq OMX så borde det finnas intresse från fonder bland andra som kan vara bra stöd åt kursen inledningsvis.

Hur gör ni?

7 kommentarer:

 1. Intressant Bravida kan vara värt att kika på. Dock gillar jag inte när de har så breda intervall i introduktionspriset, är ju 20% skillnad i vilket kan göra det svår bedömt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Håller med om att intervallet är lite väl stort, bättre med fast pris och gärna med lite rabatt som i fallet Lifco om jag minns rätt?

   Tack för kommentar!

   Radera
 2. Blir nog en post om 200.
  Gillar inte heller det stora prisintervallet.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja 200 kanske är lagom med tanke på intervallet, inte att rekommendera att gå all-in antar jag.

   Tack för kommentar!

   Radera
 3. 200 st !
  Det är väl ingen idé

  SvaraRadera
 4. Då även jag tecknade och fick 200 st som alla andra fick (?) vad tror du utdelningen kommer ligga på?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Minns att jag hörde någon siffra i någon pod, kanske var det sparpodden? Tror nog att det kan bli en hyfsad utdelning i alla fall.

   Jag tecknade och sålde nästan direkt med en liten vinst då jag har andra aktier i fastighetssektorn istället.

   Tack för kommentar!

   Radera