2015-10-02

z2036 - nu på Shareville

Jag har sen start försökt vara så transparent som möjligt avseende mina egna och familjens innehav i våra portföljer.

Då jag har tendens om att ha många aktier per portfölj är det inte alltid så lätt att redovisa löpande precis hur det ligger till.

Därför har jag beslutat att exponera tre stycken portföljer via Nordnets sociala nätverk Shareville.

Jag vill först betona att jag inte har några förmåner eller speciella fördelar hos Nordnet och att detta sker på helt eget initiativ och vilja.

Detsamma gäller för övrigt Avanza som jag ibland interagerar med. Bägge bolagen är utmärkta alternativ när det gäller prisvärt långsiktigt sparande enligt min mening och har båda sina styrkor.
Portföljerna är "mina" (är gift så egentligen är de "våra") och resten av familjens finns hos Avanza men de går att följa indirekt via min serie Månadens aktie som via andra blogginlägg. Jag kommer fortsätta att skriva om bolag här på bloggen på samma sätt som innan men kortare kommentarer som exempelvis "ökat i Microsoft" (som jag inte bloggat om innan heller) blir via Shareville och/eller Twitter,

Portföljerna är som följer:

Min löneväxling som jag haft sen 2009 men som först nu sista året börjat gå hyfsat då jag började med en mer diversifierad strategi och övergav tidigare mediokra swingtrades.

Hoppas verkligen mina försök att återköpa några gamla fribrev går igenom så att man får lite mer kapital att placera utöver det månatliga bruttolöneavdraget.

Hur många har SAS-preffen som största innehav i sin tjänstepension? :-)

Kanske inte rekommendabelt för alla men ett stabilt innehav så här långt för mig i alla fall.

Min nystartade portfölj för globala utdelningsaktier har startat på minus men jag har stor tilltro att detta kommer att bli bra på sikt.

Jag har faktiskt tagit McDonalds till nåder igen då jag tror det kan vara en relativt bra defensiv placering om det skulle skaka ytterligare på börserna.

Mitt senaste påhitt är en liten portfölj som sannolikt kommer att ha hög volatilitet då den består av lite mindre bolag som förhoppningsvis flyger på sikt. Kommer säkerligen återkomma med separata blogginlägg om de ingående bolagen men redan nu kan man se vilka jag har från start.

GWS har jag skrivit om redan, Amastens stamaktie plockade jag in igår då de går från klarhet till klarhet och handlas med rabatt mot eget kapital vad jag förstår. De andra får jag återkomma om framöver som sagt.

Vad tycker ni om Shareville?2 kommentarer:

 1. Jag tycker de borde göra det lättare att logga in på shareville, Så att man inte behöva logga in via Nordnet. Jag skulle använda shareville mer om det var mer lättillgängligt, nu måste jag alltid fippla med bank-id och så.

  Men jag tycker idén är väldigt bra och det är bra att det är riktiga portföljer som avspeglas och inte något man sätter ihop med låtsaspengar.

  Skulle föredra att det är mer socialt, och inte kopplat till möjligheten att handla. En app skulle vara trevligt också!
  Shareville kan bli riktigt bra på sikt

  Tack för trevlig blogg!
  -Samuraimannen

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för feedback!

   Håller med om att konceptet är bra och att det finns förbättringspotential.

   Jag skulle vilja ha lite mera portföljgodis som fler grafer o dyl.

   Radera