2015-10-24

Veckan som gått: 2015-43

Tänkte dra igång en ny bloggserie där jag kort reflekterar över gångna veckan, får se om den blir långlivad men kanske kan det vara kul att återvända till senare och förhoppningsvis vara läsvärd i nutid.

---

Mitt "scoop" kring fribrev ser ut att bli mycket lyckat, har fått alla underskrifter från tidigare arbetsgivare och en försäkring väntas återköpas under nästa vecka. Har även fått klartecken från vår personal- och ekonomiavdelning om extra löneväxling.

Fortsättning följer...

---

Vilken vecka för familjens portföljer!

Uppgångar på 3-5% för de flesta av portföljerna känns inte fel, eller?

Tyckte Marcus Hernhag uttryckte det ganska bra i EFN angående en fördel med utdelningsinvestering. Går kurserna upp så känns det bra för stunden och går det ner så får man mer för pengarna vid återinvestering så man kan glädja sig åt något hela tiden.

Köpt BASF, Realty Income och Tobin Properties till globala utdelningsportföljen. Återkommer om inlägg kring Tobin inom kort.

Sålt McDonalds och skalat ner i Betsson.

Ni som är kunder hos Nordnet kan följa tre stycken av mina portföljer via Shareville.

Den nystartade Global Dividend har efter en trög start växlat upp bra :-)---

Har uppdaterat blogglayouten lite denna vecka med hopp om bättre läsbarhet, feedback mottages tacksamt.

Vill man kontakta mig så finns det nu ett formulär i högermenyn för detta. Jag föredrar frågor via kommentarsfältet så att flera kan ta del av svaret.

Vill man använda text och bilder från bloggen så har jag lagt till villkor för detta i högermenyn. Kortfattat så får man använda det mesta ganska fritt men ange gärna källa.

---

Jag försöker läsa alla nya inlägg hos bloggrannarna på min blogglista till höger.

Den flitige Gottodix har sprutat ur sig kvalitativa inlägg som vanligt, mest med fokus på rapportperioden denna vecka. Rekommenderas starkt.

Veckans inlägg måste jag nog utse Snåljåpens (om bolags olika mognadsgrader) som vinnare, mycket intressant och bra i all sin enkelhet tycker jag.

Har noterat att sponsrade inlägg tycks öka något vilket man kan tycka olika om. Personligen så gör det väl inte mig så mycket så länge det framgår tydligt att det är sponsrat och innehållet är läsvärt ändå. Med det sagt tog jag faktiskt bort en blogg i listan denna vecka då författaren inte var tydlig med sponsring, sällan skrev något läsvärt samt inte länkat tillbaka :-)

Själv känns det inte intressant med sponsring, har svårt att tro att det handlar om annat än fickpengar och då är det knappast värt det.

O andra sidan har jag inget problem med att skriva hyllningsartiklar kravlöst då jag gärna tipsar om bra och prisvärda lösningar. Mitt inlägg om Avanza och minicourtage är ett färskt exempel.

Vad tycker ni om sponsrade inlägg?


7 kommentarer:

 1. Jag är mest förvånad över att annonsörer har en så undermålig strategi. Som bloggare bör våra texter alltid vara kopplade till våra personliga intressen. Om man då som annonsör saknar ett bra erbjudande som går att koppla till ett inlägg, då blir det i mina ögon bara konstigt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Förstår vad menar.

   Är förundrad över att ingen aktör erbjuder ISK med något extra. Exempelvis rabatt på fondavgifter eller nåt.

   När jag skrev detta inlägget hade jag inte läst din analys om G5, imponerande inlägg! Ska kika vidare om bolaget kan vara något för småbolagsportföljen.

   Radera
  2. Tack och tack :-). Jag kände mig ganska korkad efter att ha frågat om just den typen av rabatt från Spp men det skulle onekligen vara attraktivt.

   Radera
 2. Då du önskar återkoppling om det nya bloggutseendet så sällar jag mig till hyllningskören.
  Det är betydligt bättre och läsbarheten har ökat markant - bra jobbat!

  Läser även att du dumpat innehavet av MCD - har du ork att utveckla tankarna bakom det?

  Ha en riktigt bra helg,
  //Cm

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för feedback!

   MCD har jag ägt till och från om än i små poster men det har inte känts 100 i magen varje gång den plockats in. Jag har letat efter en Tysk aktie efter jag sålt BMW och hittade BASF så det blev ett byte helt enkelt då MCD hade lägre DA och jag kunde plocka hem en bra kortsiktig vinst.

   MCD kommer nog klara sig ok på sikt men tror att uppsidan är något begränsad varav jag nog vill ha högre DA innan den plockas in på nytt.

   Trevlig helg!

   Radera
  2. Jag håller med Aktieingenjören för det första.
   Sen tror jag också att det är en lite egoboost för vissa att ha sponsring. Personligen skulle jag aldrig ha det på en blogg (aldrig och aldrig, allt har ett värde) men absolut inte för fickpengar.

   Radera
  3. Tack för kommentar!

   Ja det är onekligen smickrande när man får förfrågningar så jag gissar att frestelsen blir stor för en del. Sen tror jag att andra vill dra in så mycket pengar som möjligt för att få mer till sparandet.

   Radera