2015-12-29

Bloggen retrospektive 2015

Året närmar sig sitt slut och tänkte göra en kort reflektion över bloggåret 2015.

Antal sidvisningar på bloggen har ökat stadigt under året från 10 000 / månad i januari och är nu uppe i ca 35 000 / månad vilket känns kul då jag tror det är en relativt bra siffra i genren ekonomibloggar. Det är kanske inget mått på kvalitet men en indikation på intresse i alla fall. Då jag valt att inte använda annonser så får man inte så mycket statistik-features i Google Analytics utöver sidvisningar och antal besökare.


En stor del av trafiken utgörs av verktygen, där Mina utdelningar och Sparkalkylator Deluxe är de populäraste.

Gällande inlägg så brukar de som handlar om utdelningar vara de som drar till sig störst intresse så jag gissar att en stor del av målgruppen är just aktieintresserade med inriktning på just utdelning.

Det område jag förmodligen behärskar bäst; Pension, tycks inte vara lika populärt bland läsarna men det är nog inte så konstigt då de många tycker ämnet är ganska tråkigt och/eller obehagligt.

Gissar att jag kommer fortsätta på ungefär samma sätt nästa år avseende innehåll och bloggfrekvens.

Jag har en del att lära gällande aktieanalyser och mina bidrag i ämnet är på översiktlig nivå så vi får se om jag kan dyka lite djupare här under 2016. Jag är skyldig Aktieingenjören en analys på Activision Blizzard, så minst en djupdykning blir det i alla fall.

En ny version av Mina Utdelningar är under konstruktion så vi får se när den är redo för release, under Q1 är en bra gissning tror jag.

Är det något ni vill se mer eller mindre av 2016 gällande bloggen?

6 kommentarer:

 1. Är kanske låga odds på att jag ser fram emot Activision Blizzard analysen? Jag måste även erkänna att jag nog är en av de där läsarna som inte följer pensionsinlägg. Men rent praktiskt beror det på att jag helt enkelt inte räknar med att vara beroende av min pension utan stoppar in pengar enligt kollektivavtal och fokuserar på att bygga ett sparkapital samt även kanske jobba som forskare/konsult efter pensionsdatum.

  Däremot följer jag barnportföljen med intresse då det är ett intressant experiment eftersom det handlar om ganska ytliga analyser på global nivå vilket skapar en bred portfölj som intressant jämförelseindex. Därutöver är jag rent personligen alltid intresserad av investeringsuppslag i Nordiska småbolag.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Din pensionsplan låter sund.

   Småbolag är oftast roligare än de större, blir sannolikt mer sådant.

   Tack för kommentar och utmärkt bloggande!

   Radera
 2. Jag vill tacka dig Stefan för de fina verktygen och intressant innehåll bland blogginläggen. Ser fram emot att fortsätta läsa din blogg under 2016! Hälsningar från familjen oberoende

  SvaraRadera
 3. Mer av samma! Jag är en av dem som uppskattar pensionsinläggen mycket och även lär mig yrkesmässigt på dem. I extremfallet skulle du splitta bloggen i två men jag tycker det fungerar. Kanske köra med två pensionsteman på bloggen, typ "Pension för alla" med mer allmänt och intresseväckande, samt Pensionsöverkurs för riktiga djupdykningar...?

  Hög nivå generellt med vettiga råd och konkreta tips! Tack för en bra blogg och kul med besökarstatistiken.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för feedback!

   Din blogg tillhör en av mina främsta inspirationskällor när det gäller globala inslag och har påverkat mig en hel del under 2015, tack för det!

   Radera