2015-12-31

z2036 Small Cap 2015

Familjens portföljer har en börsdag kvar för 2015 då de innehåller en stor andel nordamerikanska aktier men det finns en "helsvensk" som man kan sammanfatta för året:

z2036 Small Cap 2015

Strategin med inriktning på små- eller medelstora bolag inleddes i augusti med köp i GWS och Beijer Ref. Sedan har det fyllts på med regelbundna köp och portföljen består nu av 11 bolag.


Utvecklingen har varit mycket god och årsresultatet landade på +58%.


Totalt sett så utgör portföljen en ganska blygsam andel av familjens investeringar men en del av månadssparandet går numera till denna och jag tror konceptet med stockpicking av mindre bolag kan vara fortsatt gynnsam.

Blir spännande och se hur utvecklingen blir 2016!

5 kommentarer:

 1. Fin utveckling för er småbolagsportfölj! Men tar det inte en faslig massa tid att leta enstaka småbolagsaktier, de är ju så många?

  Man kan ju låta en fond göra jobbet. I min portfölj två småbolagsfonder (vid sidan av de stora innehaven i aktier i större bolag): Didner & Gerge Småbolagsfond och Spiltan Aktiefond Småland, bägge två på cirka 30 % plus i år. Inte lika kul som att leta aktier själv, förstås, men man spar tid.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du har helt rätt i att det är enklare och sannolikt mer rationellt att investera i en småbolagsfond än att plocka egna aktier.

   Dock så är det roligare och mer utvecklande/utmanande att försöka hitta småbolag som man tror kommer att gå bra tycker jag.

   Visst tar det lite tid men så länge man tycker det är kul så får man se det som ett (förhoppningsvis lönsamt) fritidsintresse :-)

   Radera
 2. Oj, det var en utveckling som heter duga. Är det strålande timing med Firefly och GWS som ligger bakom huvuddelen av tillväxten? Många bolag som jag inte känner igen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Helt korrekt att GWS o Firefly är vinnarna men även de andra har presterat ok vilket möjliggör resultatet.

   Tror det blir en mer sansad utveckling 2016 om man inte hittar ngn ny "raket"...

   Tack för kommentar!

   Radera
 3. Då har du Karo Pharma, Swedencare samt TC Tech!

  SvaraRadera