2017-04-24

#uppesittarkväll april 2017

#uppesittarkväll är här igen och det månatliga sparandet ska placeras i en eller flera enligt mig köpvärda aktier.

Börserna handlas på ATH världen över så sannolikt handlar det inte om rea-priser på aktier denna månad heller. Men vart börsen ska ta vägen framöver är svårt att sia om tycker jag så för min del handlar det om att hitta köpvärda (utdelnings)aktier utifrån bolagets meriter och utsikter framåt.

Gissar på att dollarn kommer vara något svagare framöver så jag passar nog på amerikanska aktier denna månad även om jag är lite sugen på OHI som är en av de REIT-aktier med bäst risk/reward för närvarande tycker jag.

bildkälla: z2036 MyDividends

Ett av mina favoritbolag, norska Data Respons har handlats sidledes senaste tiden och jag tycker att den känns fortsatt köpvärd på dessa nivåer (DA 5,3%) så det får bli min ena kandidat till min portfölj Global Dividend 1.2xL.

Sedan tycker jag att Hemfosa är fortsatt köpvärd med DA på 5,3% och fortsatt goda tillväxtsutsikter, så det får bli min andra kandidat.

Man kan konstatera att Atea:s "boll" vuxit sig stor och tung samtidigt som den rör sig åt vänster på yield-axeln. HM:s boll har krympt och då jag har noll i förväntad utdelningstillväxt så blir jag inte köpsugen utifrån grafen i alla fall.

bildkälla: z2036 MyDividends

Är trevligt att vara inne i årets starkaste utdelningsperiod så det finns möjlighet att köpa mera framöver då fina utdelningar väntas.

Vad köper du denna månad?

Finansiella instrument kan både öka och minska i värde. Det finns en risk att du inte får tillbaka de pengar du investerar. Innan du investerar i en aktie bör du själv läsa på fakta och bilda dig en egen uppfattning.

18 kommentarer:

 1. Jag funderar på att köpa LVMH nu när Avanza öppnat upp för fransk handel

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nog inte så dumt, den är för dyr hos Nordnet tyvärr om man handlar småposter som jag.

   Tack för tips!

   Radera
  2. Hos Avanza kostar den 4 Euro i courtage, men då jag tänker hålla den länge tänker jag att det får väll gå, vad gör man inte när man gärna vill ha något i portföljen :)

   Radera
  3. Du tänker nog rätt. Hos NN kostar den 99 SEK vilket blir för mycket för en liten post tycker jag.

   Radera
  4. Ja 99kr är lite väl mycket, egentligen tycker jag 4 euro är för mycket för en liten post också, men som sagt vill jag väldigt gärna ha dom i portföljen :)

   Radera
 2. Synd att inte Ubiquiti delar ut. P/e 17 och över 15 % tillväxt är annars en ganska trevlig värdering.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hmm, den låter som en intressant kandidat för min portfölj Global Future - kanske får bli ett byte från något utav mina andra USD-innehav.

   Tack för tips!

   Radera
  2. Har du läst min analys? Finns länkar till andra analysen av bolaget också: http://aktieingenjoren.blogspot.se/2017/04/analys-ubiquiti-networks.html

   Radera
  3. Jag har skummat igenom den sen innan men konstaterade då att jag inte hade plats i Global Future-portföljen då jag har ca 50% USD redan. Funderar på att skala ner i 3M då jag har den i utdelningsportföljen redan men vi får se, ska fundera lite till. Du har väckt mitt intresse oavsett och jag kan bjussa på en klickbar länk som tack.

   Radera
 3. Ökade i Resurs Holding samt bestämde mig för att testa något nytt genom att plocka in ett certifikat (MORL), så nu var det roliga över för den här gången.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Oj certifikat, låter spännande - ger knappast utdelning antar jag?

   Tack för att du delar med dig!

   Radera
  2. Jorå, det är månadsutdelning (eller, ja, en lite större utdelning en gång i kvartalet med mindre utdelningar i "mellanmånaderna"). Under 2016 låg utdelningarna på omkring $3 - storleken på utdelningarna varierar, förmodligen beroende på instrumentets uppbyggnad med hävstång etc (dvs saker jag har mycket att lära om!) - vilket innebär en direktavkastning på ca 17% (innan källskatt dragits).

   Hur det faktiskt blir med utdelningarna återstår dock att se (speciellt för mig som "utländsk" ägare), så det är lite av en "läroposition" skulle man kunna säga. Jag får se till att återkomma med en uppdatering i slutet av maj när första utdelningen ska trilla in :)

   Radera
  3. För att förtydliga ovan så var det alltså $3 i utdelning per "aktie" för helåret.

   Radera
  4. Är generellt försiktig med certifikat och liknande instrument, gillar direktägande i den underliggande tillgången, dvs aktier. Du får gärna återkoppla sen hur det går!

   Radera
 4. Hej Stefan vill du berätta varför just Data Respons tillhör ett av dina favoritbolag?

  SvaraRadera
  Svar
  1. En kort pitch:

   Spännande teknikmix en mjuk- och hårdvara inom IoT
   Bra diversifiering av sektorer
   God direktavkastning (var runt 10% vid mina första köp, nu ca 5%)
   Fortfarande lite "under radarn" för fonder gissar jag

   Tack för kommentar!

   Radera
 5. Halloj Stefan!
  Mycket bra att du påpekar det här om att ingen spåkula i världen kan se framtiden på börsen. Det är värt att tänka på...

  Gällande din fråga om köpvärda utdelningsaktier efter #uppesittarkväll skrev jag ett inlägg om vad jag tänkt köpa på min blogg:
  http://www.kronantillmiljonen.se/uppesittarkvall/uppesittarkvall-ikvall-det-har-ar-min-plan/

  Tack för ett fint inlägg!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för feedback, kommentar och att du delar med dig!

   Radera