2018-01-24

#uppesittarkväll januari 2018

Då var det dags för årets första #uppesittarkväll och tillika månadssparande.

För min del blir det lite enklare numera då jag avvecklat en portfölj och numera fokuserar månadssparandet till endast en portfölj, nämligen Global Dividend 1.2xL.


Utifrån mitt bubbeldiagram ovan så har en del "bollar" rört sig högerut vilket visar på ökad direktavkastning. Detta betyder inte att de är köpvärda per automatik utan det handlar ofta om att det finns orosmoln med i bilden.

Jag gillar mer att hålla mig i mitten där vi hittar både anständig direktavkastning och förväntad tillväxt. Mina tre kandidater denna månad blir Main (se gärna bloggaren Ruters analys), Pandora och Enbridge. De två första ligger bäst till då det nog inte räcker till en post för alla tre bolagen denna månad.


Andelen i portföljens olika sektorer är ganska jämnt fördelad vilket jag tror är bra ur långsiktig diversifieringssynpunkt.


Balansen mellan direktavkastning och förväntad tillväxt är också ganska jämn och hävstången ger en zYG på drygt 11.

Vad köper du denna månad?

Disclaimer

Finansiella instrument kan både öka och minska i värde. Det finns en risk att du inte får tillbaka de pengar du investerar. Innan du investerar i en aktie bör du själv läsa på fakta och bilda dig en egen uppfattning.

10 kommentarer:

 1. Har inte bestämt mig, väntar på årsrapporterna. SEB ligger bra till dock.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Inget dåligt val bland storbankerna tycker jag.

   Tack för kommentar!

   Radera
 2. Köpte Kone,Pandora och Investor.
  Pandora är väl mitt innehav med högst risk, en riktig fegis portfölj, men sover gott på nätterna :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Låter som tre bra val och jag har alla själv.

   Tack för kommentar och för att du delar med dig!

   Radera
 3. Denna månadens köp baserade jag på andel i portfölj och utveckling senaste tid. Jag köpte aktier som jag tror på långsiktigt men har undervikt i portföljen och/eller gått trögt senaste tiden. Det blev följande: skanska, HM, Holmen, Beijer Alma, Swedish Match, Axfood, Handelsbanken, Netent, Realty Income, WPC, MQ, Betsson & OHI. Vissa av dessa har gått trögt på sistone men jag tror på dem långsiktigt så hoppas detta är en bra tillfälle att fylla på.

  Luke

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det var en ansenlig mängd aktier må jag säga! Kan vara läge att plocka in lite amerikanska utdelningscase tror jag om räntan planar ut och dollarn återhämtar sig.

   Tack för kommentar!

   Radera
  2. Jo det blev påfyllning i ganska många innehav denna månad. :) Spenderade stora delar av en årsbonus så det blev lite extra köp denna gång. Jag har ca 35 innehav totalt i min utdelningsportfölj så jag hade gärna fyllt på i ännu fler om jag hade haft möjlighet. :)

   Tack för intressant blogg..

   Luke

   Radera
  3. Tack för feedback och lycka till med investeringarna!

   Radera
 4. För mig blev det både ökning av Pandora och MAIN och kan blir mer Pandora om kursen fortsätter ner. Blev även månadssparande i investmentbolag i form av Investor, Svolder och Aker. Tyckte även Castellum såg OK ut att öka lite i då substansen och intäkterna ökat mer än kursen och vill även ha en vettig post i ett bolag som CAST.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Låter som bra val alltihop!

   Tack för kommentar och lycka till med investeringarna!

   Radera