2016-03-26

Veckan som gått: 2016-12

En hektisk vecka på jobbet är nu slut och det är skönt att pusta ut med lite påskledighet.

---

Den svenska utdelningssäsongen har inletts och även om jag får utdelningar snudd på veckovis så är mars-maj de bästa utdelningsmånaderna.


Under veckan så var det utdelningar från Novo Nordisk samt Castellum som betalades ut och återinvesterades tillsammans med månadssparandet i Hemfosa respektive Apple.

---

Apple släppte lite nya produkter i måndags och framför allt nya iPad pro 9,7" lockar mig tillsammans med Apple Pen då jag skulle vilja utveckla min teknik för sketch-note och dylikt.

Familjen Thelenius är flitiga användare av Apples prylar och detta inlägg skrivs på en MacBook Air 11" som är den bästa bärbara jag någonsin haft och fortfarande håller måttet efter tre och ett halvt år.

---

Veckans blogginlägg är från Dubbel Utdelning som handlar om en mina favoritaktiviteter - löpning.

Håller med om att man inte ska krångla till det och jag har slutat att jaga kilometertider till förmån för lagom tempo kryddat med podcasts (om börsen och sparande förstås!).

Nya skor måste man förstås unna sig efter varje 1000 km och förra veckan inhandlades nya Kayano 22 som passar min löpstil och erbjuder bra komfort. Jag brukar köpa fjolårets modell vid den här tiden på året då man får den för nästan halva priset.

---

Min son läser teknikprogrammet på gymnasiet och jag coachar honom mycket i matematik vilket har fått till följd att mina insomnande kunskaper i ämnet vaknat till liv så sakteliga.

En följd av detta är att jag i veckan justerat beräkningsalgoritmen för Sparkalkylator deluxe så att värdeutveckling per månad beräknas med årlig förändringsfaktor upphöjt till 1/12 istället för angiven värdeutveckling delat med 12.

Detta känns mer korrekt då den gamla beräkningen gav att den effektiva värdeutvecklingen blev större på årsbasis än angiven.

---

Ha en fortsatt bra påsk allesammans!

4 kommentarer:

 1. Måste tacka för ett mycket inspirerande utdelningsschema!
  Måste ändå fråga om om du inte har det i textform också? Har så svårt att skilja på färgerna..

  Glad påsk!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har det i textform men det blir många, många rader...

   Håller på att jobba på en ny version av mitt verktyg Mina utdelningar och förhoppningsvis blir det än bättre visuellt.

   Tack för kommentar!

   Radera
 2. Hej, kanske en riktigt onödig och dålig fråga, men som ändå stör mig väldigt mycket. När jag gör ett liknande ark i Google Spreadsheet, som liknar ditt Mina Utdelningar, blir mitt diagrams staplar hur smala som helst. Har testat alla olika diagram, men dem blir inte bredare. Hur har du fått dina staplar (jan-dec) så breda och fina?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag använder Google charts via JavaScript och antar att det finns mer inställningsmöjligheter där än via Google spreadsheet. Prova att googla lite så kanske du hittar något sätt att få de bredare, jag kan tyvärr inte så någon sådan inställning när jag kikar på ett av mina stapeldiagram.

   Tack för kommentar!

   Radera