2016-03-01

Do the REIT thing? - Omega Healthcare Investors

Omega Healthcare Investors Inc (OHI) är en amerikansk REIT inriktad främst mot vårdindustrin i USA.

källa: http://www.omegahealthcare.com/
"OHI is providing financing and capital to the long-term healthcare industry with a particular focus on skilled nursing facilities located in the United States."
De har en relativt god spridning på hyresintäkter sett till olika delstater samt Storbritannien.
källa: https://www.snl.com/Cache/1500081363.PDF?Y=&O=PDF&D=&fid=1500081363&T=&iid=103065

REITTickerLandDAUtd.frekvens
Omega Healthcare InvestorsOHIUS7.04%Kvartal

Utöver en anständig direktavkastning på 7% så har OHI en bra historik av höjda utdelningar.

källa: http://www.nasdaq.com/symbol/ohi/dividend-history

En imponerande svit av höjningar och en utdelningstillväxt på runt 9% per år! Är den hållbar kan man fråga sig...

 • Utdelningsandel på 80% är anständig nivå för en REIT (källa: http://seekingalpha.com/article/3905846-omega-healthcare-investors-pick-growing-8-percent-dividend-can)
 • Skuldsättning (skulder/tillgångar) på 49% enligt mina beräkningar är också en helt ok nivå för denna typ av bolag? (källa: http://www.omegahealthcare.com/file.aspx?IID=103065&FID=32879915)

källa: Avanza

Kursen har utvecklats svagare än index senaste året och fick rejält med stryk när sektorkollegan HCP kom med dålig årsrapport vilket drabbade OHI.

Sannolikt var det ett bra köptillfälle och även nuvarande nivå känns attraktivt då hög direktavkastning och utdelningstillväxt är en sällsynt kombination.

Vad tror ni?

*Brasklapp*******************************************
*Familjen Thelenius ligger lång i OHI               *
*****************************************************

18 kommentarer:

 1. Kommer tillväxten i utdelningarna att hålla, eller mattas den av tro?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tror de får svårt att ligga på runt 9% över tiden men jag gissar att runt 5% inte är omöjligt vilket tillsammans med DA på 7% blir en bra total.

   Tack för kommentar!

   Radera
 2. Jag bedömer att såväl OHI och HCP klarar sig fint även framgent. Synd bara man inte köpte i den dippen som var nyligen. Men kommande räntehöjningar från FED kanske drar ner tillväxten något framöver. På papperet ser väl OHI bättre än HCP i fråga om tillväxt...

  SvaraRadera
 3. Jag har OHI på min lilla lista också, och jag har en order på som ligger och marinerar så om kursen hickar till lite så vore det trevligt. Annars blir det nog att jag justerar upp ordern och går in vid nästa lön.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Synd att dollarn är hög nu men jag kommer nog att öka vid bra köptillfälle framöver, tack för kommentar!

   Radera
 4. Jag har OHI i väskan och passade på att öka när HCP drog ner hela sektorn. Brad Thomas på Seekingalpha rekade den nyligen. Han verkar ha relativt god renommé verkar det som. Jag väljer att lita på hans omdöme tills vidare. Ventas och Welltower är andra bolag i sektorn. Ventas skall vara väldigt välskött.

  SvaraRadera
 5. Ser intressant ut, men jag gick in och og en post i HCP samma dag som kursen störtdök. Hittills + 4.5% på dom & med en DA på ca 7,5% håller jag nog i den ett tag.

  SvaraRadera
 6. Hej! Tack för en go blogg.

  Ang REIT's, varför inte bara dra till med denna ETF? Bra mix med en DA på 2,6% fördelat på 105 innehav. Avgift låga 0,07%.

  https://www.csimfunds.com/public/csim/home/products/exchange_traded_funds/summary.html?&&symbol=SCHH

  SvaraRadera
 7. Tack för feedback och tips!

  Spontant känns DA lite lågt samt jag tycker det är så mycket roligare att äga aktier direkt även om det kräver en del jobb emellanåt.

  SvaraRadera
 8. OHI är redan i portföljen till en post om 2.9%. Bra bolag med stabil historik :). Håller med om att det är roligare att äga aktier, och i längden (bortsett från högre risk) verkar detta även vara mer vinstdrivande.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja och följer man din strategi med lagom andel per aktie så tror jag man lyckas väldigt väl riskjusterat över tiden, tack för kommentar!

   Radera
  2. Tackar! Ökade faktiskt i OHI just under dagen, blev till 3.5% istället. Detta känns som ett stabilt innehav iom. att man faktiskt klarade finanskrisen med bravur.

   Radera
  3. Jag kommer nog också att öka om kursen och $ backar lite bara...

   Radera
 9. Ökade nu i dippen. Bra da nu.

  Mvh / Frihetsmaskinen

  SvaraRadera
  Svar
  1. Verkligen! Köpt liten post under veckan som varit,

   Radera