2016-07-21

Lite semesterhandel

Blev en tvångsinlösen av hälften av ens Tobin Preferensaktie häromdagen och ni som följer mig vet att jag har svårt att sitta på kassa...

I portföljer med många innehav tycker jag ofta att det går att köpa någon "prisvärd" aktie av ens många innehav vilket är en av fördelarna kombinerat med minicourtaget.

Påfyllning:

 • Global Dividend (Dividend Growth/High Yield)
  • Marin Harvest
  • Intrum Justitia

 • Bil2020 (High Yield)
  • Clas Ohlson
  • Atea
  • Pegroco Invest
bildkälla: Avanza

Återkommer säkerligen med något inlägg om innehaven längre fram.

Handlar ni något på semestern?

10 kommentarer:

 1. Ett Pegrocoinlägg skulle uppskattas mycket!
  ��������

  SvaraRadera
  Svar
  1. Noterat! Vågar inte lova något men man vet aldrig...

   Radera
  2. Håller med, vore kul att få ta del av dina tankar om Pegroco! Vad är det för bolag egentligen? 9.1 % direktavkastning, kvartalsvis utbetalning av utdelning, mer diversifierad än Saltängen, Göran Persson är styrelseordförande.

   Radera
  3. Intresse noterat :-) återkommer, vågar dock inte lova deadline

   Radera
 2. Marine Harvest vs Bakkafrost, tror själv att den senare har något högre kvalitet. Hur tänker du om dem, är det ren värdering som avgör?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Marine Harvest var ett "spontanköp" då jag såg någon analys om fortsatt hög efterfråga på lax kombinerat med lågt utbud. Vidare när man såg hög direktavkastning, lågt P/E och kvartalsutdelning så var det för svårt att motstå en liten post...

   Får kika på Bakkafrost vid tillfälle för jämförelse.

   Radera
 3. Intrum är numer den mest blankade aktien på large cap. Jag kan inte förstå varför, ser inget företagsspecikt som skulle motivera detta.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Lite märkligt kan tyckas men alltid välkommet med lägre inköpskurser :-)

   Radera
 4. Hej.
  Själv handlar jag året om. Månadsvis och även vid dippar. Köper både i LF global index och spiltan investement aktiefond och direkta aktier. Investor. Kinnevik. Ratos. HM. Alfa Laval. Telia. Byggmax. Volvo. Ework. Recipharm. Enea. Toleranzia. Sobi. Inwido. Betsson. Gränges. Det är min innehav som jag har på 15-20 årssikt. Köper för minst 12000 kr i månaden. Vad tycker du om portföljen? Du har jätte bra blogg och läser ofta här.
  Mvh.jacke77

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för feedback!

   Jag är tveksam till Ratos och Telia men i övrigt verkar det inte vara så tokigt! Biotech är inte min hemmaplan så dessa kan jag inte uttala mig om.

   Radera