2016-07-30

Veckan som gått: 2016-30

Har fortsatt en skön semester fast numera på hemmaplan sen sonen börjat sommarjobba och dottern ska på kollo så det blir diverse utflykter runtomkring Stockholm på tu man hand med min fru framöver.

---

Världens börser fortsätter att gå starkt och familjens huvudportfölj Global Dividend avslutade veckan med ännu ett ATH - galet!?

bildkälla: Nordnet

Även om trenden kanske ger tekniska köpsignaler så är jag försiktigt skeptisk mot kommande månaders utveckling men vår strategi är att ligga långa i aktier vi tror på och samla utdelningar löpande och så får det bli även framgent.

---

På några eminenta grannbloggar har det varit intressanta diskussioner om småbolag, index och "vilken plats i flocken man bör välja" bland annat och mina inlägg för kommande period kommer beröra likartade frågeställningar.

---

Det har varit något lugnare på utdelningsfronten under juli men såg precis att Disney betalat ut - trevligt :-)

bildkälla: z2036 Global Dividend

---

Månadens köp gjordes i början av veckan, köpte Data Respons efter att ha läst analys av Aktieingenjören och barnen valde att öka i UTG, vad köpte ni?

2 kommentarer:

  1. Jag är oerhört sugen på att skapa en liknande portfölj men med tanke på uppgångarna i USA så känns det som sämsta tillfället att starta nu :) en större sättning och min KF kommer fyllas med kvartalsutdelande bolag :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, det var betydligt bättre läge för ett år sedan då jag drog igång den. Vi får hoppas på en sättning så att man kan fylla på till rimliga priser - efter presidentvalet kanske?

      Radera