2017-07-11

Lynchspaning: Pandora i Köpenhamn

Familjen Thelenius befinner sig på bilsemester i Europa och första stoppet är den Danska huvudstaden Köpenhamn.

Jag konstaterar att det är knökfullt med både turister och infödda men kanske för vag datapunkt för att dra växlar om en stark världskonjunktur utifrån det :-)

Pandora som Aktieingenjören nyligen skrivit om, har en butik i A-läge längs Ströget och jag passade att göra en "Lynchspaning".

foto: Stefan Thelenius

Butiken var nästan helt full och majoriteten var kvinnliga asiatiska turister av medelålder eller äldre. Vet inte hur jag ska tolka det hela och då jag fortfarande är för dåligt påläst om bolaget så avvaktar jag för en gångs skull (#stockoholic) trots lockande direktavkastning i aktien.

bildkälla: Avanza

Aktien har tagit mycket stryk senaste året men kanske bottnat här på 600? Rent tekniskt tror jag nog det kan bli ett sista återtest av 600 så jag sätter ett kurslarm och ser hur jag agerar om den når dit.

Resan fortsätter imorgon mot Tyskland, återstår att se om det blir fler "Lynchspaningar"

Vad tror du om Pandora?

Finansiella instrument kan både öka och minska i värde. Det finns en risk att du inte får tillbaka de pengar du investerar. Innan du investerar i en aktie bör du själv läsa på fakta och bilda dig en egen uppfattning.

10 kommentarer:

  1. Efter att ha sett hur mina kinesiska kollegor pyntar sina mobiler är jag inte förvånad över demografin. Berlocker verkar vara en del av kulturen.

    Väldigt kul med Lynchningen (och omnämnandet, det värmer) och det finns tre saker jag funderar på:

    1)Hur såg det ut med försäljningen av annat än berlockerna?
    2) vad tyckte din fru om Pandora som koncept?
    3) tyckte du att det kändes som ett bra ställe att köpa presenter?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Kul att du gillade spaningen, ska sägas att besöket var ganska kort då tålamodet inte var på topp hos de yngre i familjen.

      1. Svårt att säga tyvärr utifrån mitt korta besök.
      2. Hon har ingen bestämd uppfattning, möjligen att konceptet kanske funkar bättre för yngre.
      3. Det tror jag nog, kändes som personalen var på tå vilket underlättar i sammanhanget.

      Tack för kommentar och uppslag!

      Radera
  2. Mycket fint bolag, amerikaner drar alla över en kam just nu, allt som har med försäljning att göra är sk-t tydligen. Även det bra sm Pandora är dåligt går resonemanget. Jag har köpt, bolaget kommer fortsätta leverera och är direkt billigt som jag ser det. Sedan finns vissa varningstecken, men bolaget har adresserat åtgärder. Mvh https://investera-pengar.blogspot.se/

    SvaraRadera
    Svar
    1. Lite lockad är jag men det känns som jag kan branschen för lite för att bedöma bolaget jmf med andra.

      Tack för kommentar!

      Radera
  3. Brukar lyncha utanför min Pandora butik där jag bor. Det finns ett kafé mitt emot så jag brukar sätta mig där och spana mot både Pandora butiken och Swarovski som ligger vägg i vägg. Lynchningen betyder inget i sig men vad jag tycker är intressant är att det går ca 20-30 Pandora besökare på varje Swarovski besökare. Av dessa 20-30 så brukar ca 20-30% komma ut med en Pandora kasse. Från Swarovski butiken är det sällan folk köper något. Jag reser mycket med jobbet och brukar ta mig nöjet att gå förbi båda butikerna när jag är i allt från Dubai till NY. Samma trender där, mer folk i Pandora's butiker. Min slutsats av det hela är att om det var fler besökare i Swarovski butikerna än i Pandora's så skulle jag vara aningen bekymrad. Trenden verkar bestå att Pandora är ett starkt varumärke folk vill besöka och bli sedda med. Jag tror Pandora skapat sig en bra grund för framtiden med dess varumärke.

    Mvh
    SM

    SvaraRadera
    Svar
    1. Intressant, tack för din spaning och kommentar!

      Radera
  4. Höglönsam tillväxtmaskin med bra direktavkastning till lågt pris. Känns som man prickar dom flesta pro och vilket bolag kommer helt utan cons? Till skillnad från de flesta så gör marginalerna att man har råd med nån svårighet emellanåt. ...

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tror man på konceptet framåt så är det nog ett bra köpläge, jag känner mig fortfarande inte tillräckligt insatt dock.

      Tack för kommentar!

      Radera
  5. Intressanta kommentarer till din lynchning. Mina väninnor dissar nämligen Pandoras koncept helt. De tycker att design och prisbild känns billiga i väldigt negativ bemärkelse. Där jag bor är det knappt någon som köper sina smycken på Pandora.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack för din input och kommentar!

      Jag är utanför men under 600 blir jag nog sugen :-)

      Radera