2019-09-24

#uppesittarkväll september 2019

Dags för en ny #uppesittarkväll och det månatliga sparandet i aktier för oss som lagda åt det hållet.

Mitt månadssparande sker i huvudsak i min belånade utdelningsportfölj Global Dividend 1.2xL som för övrigt fyllde fyra år nyligen.


Portföljen består av 40 bolag (plus en ETF) som vardera har mer eller mindre en hög- och förhoppningsvis stabil utdelning. Jag hade tänkt att använda slantarna denna månad för att öka i mitt senaste innehav nämligen:

Invesco Ltd (IVZ)
"Invesco is an independent investment management firm dedicated to delivering an investment experience that helps people get more out of life. We are privileged to manage $1,175.1 billion in assets on behalf of clients worldwide (as of August 31, 2019 ). We have:
 • Specialized investment teams managing investments across a comprehensive range of asset classes, investment styles and geographies. 
 • Over 8,000 employees focused on client needs across the globe. 
 • Proximity to our clients with an on-the-ground presence in 25 countries. 
Vad aktiv förvaltning har för framtid kan man fundera över men som som utdelningsinvesterare så lockas jag av bolagets höga utdelning som förefaller vara stabil om den sista punkten om bolagets starka balansräkning enligt ovan stämmer.


Utdelningshistoriken är inte så tokig om än avtagande trend avseende den årliga höjningen av utdelningen. Utdelningsandelen tycks ligga mellan 50-60 % vilket ändå får anses vara godkänt tycker jag.

Bolaget handlas till 7,3 % direktavkastning och till P/E (ttm) 11 - så vad är haken?


Kursutvecklingen senaste 5 åren är ingen vacker syn och marknaden förefaller vara tveksam till bolaget tolkar jag det som. Förhoppningsvis är nuvarande nivåer nära botten och då kan det finnas hopp om en godkänd totalavkastning i slutändan.

Vad säger då proffsen om bolaget? Jag har inte hunnit gräva så djupt i detta men kan konstatera att en utav mina favoritfonder Lancelot Camelot har bolaget på topp 10 innehav i fonden i alla fall.

Vad tror du om Invesco och vad köper du denna månad?

Detta inlägg är skrivet med syfte om att vara transparent och öppen med mina tankar kring sparande, investeringar och enskilda innehav men ska inte ses som någon form av rådgivning eller rekommendation om enskilda aktier eller investeringsstrategier. 

Datakällor: Nordnet, Google Finance, Bloomberg, 4-traders, Yahoo Finance, Börsdata, Invesco
Bildkällor: Nordnet, z2036


Finansiella instrument kan både öka och minska i värde. Det finns en risk att du inte får tillbaka de pengar du investerar. Innan du investerar i en aktie bör du själv läsa på fakta och bilda dig en egen uppfattning.

8 kommentarer:

 1. Låter invesco ligga. Själv så köper jag JnJ, Nobina och Telia :)

  Tack för en bra blogg!

  SvaraRadera
  Svar
  1. JNJ är stabilt, Nobina och Telia har jag dålig koll på nuförtiden.

   Tack för kommentar!

   Radera
 2. Tjena. Du har alltid intressanta bolag i luppen... Invesco känner jag till genom deras ETF:er.

  Ska nog öka i UPM, SCA, EIF.TO och Cibus.

  //myntaren

  SvaraRadera
  Svar
  1. Att hitta nya case är lite för kul men förhoppningsvis blir portföljen bättre och bättre.

   SCA är nog inte så dumt, tack för kommentar!

   Radera
 3. Invescos utdelning är rankad som "Borderline safe" med en Dividend Safety Score om 41 av 100 hos Simply Safe Dividends. Inte jättesäker alltså.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Har du något referenscase? Typ vad har JNJ för score? Det tycks som utdelningsandelen är ganska måttlig och jag gissar att ett finansbolag inte behöver jättemycket capex.

   Vi får se hur det går helt enkelt, tack för input!

   Radera
 4. Intressant case! Simplywall.ST ger också en analys som ökar intresset. Invesco Ltd kan mkt väl vara att hitta i min portfölj inom kort.

  I september har jag ökat i LUC, NHI, WPC, EQNR, ABBV, RHP och CLM. Fundera på nästa köp.

  Tack för intressant artiklar!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Bra spridning på dina köp, tack för kommentar och att du delar med dig!

   Radera