2021-12-30

Retro- /introspective 2021

Året 2021 närmar sig slutet och jag tänkte på sedvanligt sätt reflektera över det gångna året utifrån mitt personliga perspektiv - navelskådning helt enkelt!


Pandemin fortsätter att påverka världen såväl som vardagen på många sätt. Jag har mestadels fortsatt jobbat hemifrån till ca 80 % och om nu läget normaliserar sig under nästa år så blir det sannolikt hälften hälften vilket jag tror blir en bra mix. Jag saknar verkligen det sociala med kollegorna och kontoret, så jag hoppas verkligen att pandemin börja avta så småningom av det skälet utöver annat elände som den medfört.

Medialt tuffar det på bra för min del och jag har gästat några poddavsnitt under året (som du hittar på min om-sida). På jobbet så har jag haft över 1 500 konsumentkontakter under året varav drygt 1 000 via telefon. Jag finner det väldigt givande att vägleda konsumenter i pension- och försäkringsfrågor såväl som att bidra till en bättre fungerande bransch för alla parter. Även mina kunskaper inom IT kom väl till pass när vi under året tog fram ett verktyg för att beräkna kostnaden för efterlevandeskydd inom kollektivavtalad tjänstepension.


Privat inom familjen så dominerades året av våra nya bostäder och flyttar. Det är lite ovant att bo i en mindre lägenhet men vårt hus i Trosa väger upp det med råge och vi försöker spendera så mycket tid där som vi kan, även nu på vintern. Men vinter i all ära, vi ser fram emot vår- och sommarsäsongen i huset sen :)


Jag fyllde 50 i början av året och det firades "corona-säkert" med grillning utomhus för närmaste inom familjen. Jag fick en Apple Watch som jag burit sen dess och jag gillar verkligen konceptet med kontinuerlig mätning av hälsoparametrar som SpO2, EKG, puls med mera. Hoppas kommande versioner av klockan kan inkludera blodtryck och temperatur - vore i så fall riktigt kraftfullt avseende förebyggande hälsovård.

Mitt börsår har varit svängigt men ser ut att landa helt ok i skrivande stund, återkommer förstås med separat årsrapport efter årets sista handelsdag. Största börshändelsen har varit att jag sålt av större delen av det privata sparandet för att finansiera bostäderna. Ett sparmål för familjen har varit ett fritidshus och det känns häftigt att nu ha förverkligat detta!

Bloggen har haft paus under del av året men några inlägg har det blivit i alla fall.

Mina mest lästa blogginlägg för i år:

Hur jag ser på börsåret 2022 återkommer jag till i min årsrapport. 

Så tack för detta år alla läsare, följare, lyssnare och tittare - ha ett riktigt

Gott Nytt År!

Detta inlägg är skrivet med syfte om att vara transparent och öppen med mina tankar kring sparande, investeringar och enskilda innehav men ska inte ses som någon form av rådgivning eller rekommendation om enskilda aktier eller investeringsstrategier.

Datakällor: Nordnet, Google Finance, Bloomberg, 4-traders, Avanza, Yahoo Finance, Börsdata
Bildkällor: Nordnet, Shareville, z2036, Avanza

Finansiella instrument kan både öka och minska i värde. Det finns en risk att du inte får tillbaka de pengar du investerar. Innan du investerar i en aktie bör du själv läsa på fakta och bilda dig en egen uppfattning.

8 kommentarer:

 1. Alltid intressant att läsa din blogg. Gott Nytt år !!

  SvaraRadera
 2. Svar
  1. Gott nytt och tack för bra bloggande 2021!

   Radera
 3. Gott Nytt År! Tack för en trevlig blogg!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Gott Nytt År och tack för trevliga kommentarer 2021!

   Radera
 4. Hade förväntat mig minst en portföljgraf när jag klickade länken :)
  Men, men. Gott Nytt på dig.
  Mvh investera-pengar.blogspot.com

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den kommer om några dagar, Gott Nytt År! :)

   Radera