2016-04-16

Veckan som gått: 2016-15

"Verktygsveckan" är till ända och dags för en kort summering.

Vill återigen passa på att tacka för den fina responsen på verktyget My Dividends jag gissar att det kommer fler features/verktyg framöver...

En graf från My Dividends som mig veterligen är unik på "portföljvisualiseringsmarknaden" är en Heat-map över portföljens innehav.


Tycker denna graf fungerar bättre för att få en överblick än ett vanligt tårtbitsdiagram, speciellt om man har så många innehav som jag.

---

Jag har under veckan ökat i Atea och Hemfosa där den sistnämnda kommer att göra en nyemission där man får teckna 1 aktie per 5 befintliga vilket jag kommer att göra.

---

Kul med widget från Shareville (se högermenyn) där man kan se portföljens utveckling, underlättar för oss bloggare som gillar att lägga ut portföljgrafer titt som tätt.

---

Veckans blogginlägg för bli Aktieingenjörens "Aktiemarknadens prisparadox" som resonerar bland annat kring huruvida höga utdelare är mer riskfyllda än stabila kvalitetsbolag som exempelvis HM.

---

Strejken kring Flexpension är uppskjuten tills på onsdag i alla fall då Almega åberopade fredsplikt i pensionsfrågor.

Jag försökte gräva fram ITP-avtalet för att se alla paragrafer men hittade bara ett äldre och där fanns denna text:

"16:3 FredspliktHos arbetsgivare där ITP-avtalet gäller föreligger fredsplikt beträffande samtliga pensionsfrågor."

Nu är inte jag jurist men om den texten fortfarande finns med i det senaste avtalet så känns frågan avgjord, eller?

---

Höjningar av utdelningar är höjdpunkter för en utdelningsinvesterare och denna vecka slog Omega Healthcare respektive Unilever till vilka finns i familjens portföljer.

---

Trevlig helg på er!


2 kommentarer:

 1. Bra att du gillade inlägget och kul att jag nu har en egen etikett =).

  Jag har inte 100 % koll på din portföljhistorik. Men visst är det så att du inte investerat i preferensaktier med jämförelsevis låg direktavkastning och evig löptid?

  SvaraRadera
  Svar
  1. I början av min "utdelningskarriär" så hade jag övervikt av sådana preffar men sedan vår/sommar 2015 så är de sålda till förmån för High Yield och stamaktier istället.

   Tack för kommentar!

   Radera