2016-04-30

Veckan som gått: 2016-17

April närmar sig slutet och så även vecka 17.

Lite oplanerat blir det ganska inriktat på verktyg denna vecka med på bloggen då jag släppte uppdaterad version av Sparkalkylator Deluxe samt en omarbetad widget för mina portföljer på Shareville.

Jag tycker verktygen blir ett bra komplement till inläggen samt att det är kul med mer dynamiskt innehåll i högermenyn.

---

Vill tacka för de röster jag fick i Västkustinvesterarens "omröstning" om "bästa" bloggen, ett resultat man får ta med en stor nypa salt men en fingervisning om något sorts läsareintresse antar jag. Antal sidvisningar ligger stadigt på drygt 50 000 / månad nu vilket jag tror är en respektabel siffra även om det är en bit kvar till giganterna 4020, Petrusko och Miljonär Innan 30.

---

Utdelningar från HSBC, Munich Re, eWork, UTG, Firefly och Hemfosa landade på kassan tillsammans med månadssparandet i veckan och jag avvaktar ett bra tillfälle att placera dessa, har inte bestämt på vilka aktier än.

Ett par utdelningshöjningar blev det för portföljinnehaven Apple och Johnson & Johnson vilket alltid är trevligt.

Portföljerna backade en del under veckan tillsammans med marknaden, början på en svag period? Man kan hoppas :-)---

Veckans bästa (ekonomiska) nyhet var att Pensionsmyndigheten sänker avgiften från 8 till 6 % för överlåtelse av PPM-insättning. Detta är något jag gör sen några år tillbaka så en sänkning är mer än välkommet.

---

Blev en modest vinst i Resurs i veckans IPO-spekulation men en vinst är vinst som traders brukar säga :-)

---

Slutligen var jag på en konsert igår som jag rankar väldigt högt bland de hundratals jag varit på sen jag såg Depeche Mode 1987 vilket var min första.

bildkälla: Twitter

En magisk tillställning som är svår att beskriva med ord, musik när det är som bäst helt enkelt.

Ha en skön valborg!0 kommentarer:

Skicka en kommentar