2016-09-17

Veckan som gått: 2016-37

En omvälvande vecka är snart till ända och det är dags för en liten summering.

Mitt jobbyte är förstås den största händelsen på länge för min del och jag känner mig mentalt slut av alla (positiva) intryck och känslor.

Detta blir min sista veckorapport tills vidare av olika skäl, främst handlar det om att jag vill fokusera på att skriva upp till två läsvärda inlägg per vecka samt att frigöra tid på lördagar bland annat. För små "nyheter" och liknande kommer att jag använda Twitter och Shareville i större utsträckning i fortsättningen.

---

Efter att jag läste i Marcus Hernhags bok om att han "endast" fick tillbaka 92% av den utländska källskatten via Avanza så beslöt jag mig att kolla med Nordnet hur mycket de brukade få tillbaka och svaret var positivt:

"Nordnet har hittills fått tillbaka samtliga källskatter för kunders räkningar så jag misstänker att det inte ska bli några problem gällande det i framtiden heller. "
Så det tycks vara en liten fördel Nordnet i hanteringen av utländsk källskatt om uppgifterna från kundservice är korrekta. Någon som har Nordnet som kan bekräfta detta?

---

Svenska börsen hade en något svag vecka så i ljuset av det så får man vara nöjd med att familjens portföljer har stått sig relativt väl. O andra sidan vore det lämpligt med en dipp lagom till kommande månadssparade.

bildkälla: Shareville

Global Dividend håller fortsatt undan före sin "konkurrent" SPP Aktiefond Global, förvisso understödd av en hävstång på 1.15xL.

---

Blev omnämnd i veckans Prata Pengar vilket känns hedrande och inspirerande för fortsatt bloggande.

---

Nåväl jag sätter punkt här,  runt 46 veckorapporter blev det och jag hoppas många har varit läsvärda - ha en skön lördag!

0 kommentarer:

Skicka en kommentar