2017-08-04

Activision Blizzard Q2 2017

Ett utav familjens Thelenius större innehav i en del portföljer är "gamingbolaget" Activision Blizzard som släppte sin Q2-rapport igår.

Rapporten ser lovande ut enligt bolaget jämfört med estimat men i ärlighetens namn så tycker jag det är svårt att värdera bolaget nu såväl som framåt.

Kikar man på P/E så får jag det till 32 om EPS-prognosen på $2 för 2017 håller då aktien handlas runt $64 (ATH).

bildkälla: Avanza

Som synes har ligger vi på plus och är det läge att skala ner och ta hem lite vinst? Eller är det behåll som gäller tills vidare?

Sektorn är inne i en positiv trend och att gaming och e-sport är hett världen över tror jag få inte håller med om.

bildkälla: Shareville

Bolaget är näst största innehav i min Global Future-portfölj och jag lutar nog åt behåll då jag tror tillväxten på lång sikt kan vara god om än skakig på vägen.

Köper du Activision Blizzard på dessa nivåer?

Finansiella instrument kan både öka och minska i värde. Det finns en risk att du inte får tillbaka de pengar du investerar. Innan du investerar i en aktie bör du själv läsa på fakta och bilda dig en egen uppfattning.

10 kommentarer:

 1. köpte ca 60st på ca 30 dollar/st, tror nog jag säljer av 30st i kväll för att ta hem lite vinst, så har jag 30 aktier kvar i bolaget :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Säker många som tänker som du nu när kursen är på ATH men jag lutar åt behåll oavsett.

   Tack för kommentar!

   Radera
 2. Het sektor, med ljusa framtidsutsikter. Alla borde ha ett antal spelbolag i väskan. Mvh https://investera-pengar.blogspot.se/

  SvaraRadera
  Svar
  1. Instämmer, EA o Paradox finns inom familjen utöver ATVI.

   Tack för kommentar!

   Radera
 3. ATVI verkar en i bransch med, som det nu så fint heter, god strukturell tillväxt.
  Man förväntar sig att marknaden för tv-spel ska växa med i snitt 5% fram till 2020. Jag tror ATVI växer över snittet då de, åtminstone historiskt, gjort väldigt populära (och bra!) spel. Tillväxten inom mobilspel växer ännu snabbare och här tycker jag definitivt att ATVI hänger med bra. Både King och Blizzard har levererat både bra och lönsamma spel.

  Stora möjligheter till tillväxt ligger i att öka användares digitala köp och mikrotransaktipner. Intäkter från mikrotransaktioner på den amerikanska marknaden förväntas växa med 7% fram till 2020. Här tycker jag ATVI verkar ligga helt rätt, se t.ex Overwatch, Hearth Stone och Candy Crush.

  Enligt Activison Blizzards VD Bobby Kotick så växer marknaden för e-sport snabbt och redan idag har e-sport en högre tittarskara än både NFL och NBA. Marknadsanalysbolaget Newzoo förväntar sig att marknaden för e-sport kommer att växa från ca $0,5 miljarder dollar 2016 till över $1,1 miljarder 2020. Stor hype ligger i utvecklingen och möjligheterna i virtual- och augmented reality som sammanlagt förväntas växa till en $150 miljarders industri till 2020. Här ser dock inte att ATVI har någon direkt strategi, inte gällande VR iaf. MEN slår det så köper de upp ett bolag likt de gjorde med King inom mobilspel :)

  Long ATVI! Tveksamt om jag ökar på dessa nivåer dock.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Bättre kommentar än inlägget, tack för den!

   Radera
 4. Något spännande att hålla ögonen på gällande ATVI är deras e-sports satning med Overwatch. De ska skapa en liga "based around cities" typ så som NBA, NFL och NHL. Deras ambition är att ha ett lokalt lag för varje större stad i världen! Tänk LA, London, Seoul,Shanghai. Vi kan ju hoppas på Stockholm!

  Enligt uppgifter från Sports Business Journal's report så är kostnaden för att för ha med ett lag mellan "$2 million up to $5 million". Los Angeles sloten värderas till "$10 million and $15 million".

  Nya COD WW2 som visades upp på E3 i sommar har fått ett bra mottagande. Den futuristiska stilen i förra cod mottogs ej bra. Men nu verkar, av reaktioner och antalet tittningar på trailers, det nya COD ha chanser att sälja bra igen!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ännu mer bra information! Jag ligger kvar lång oavsett och i synnerhet efter din input.

   Tack för kommentar!

   Radera
  2. http://nordic.businessinsider.com/patriots-owner-robert-kraft-buys-into-overwatch-league-2017-7?r=US&IR=T
   Detta och billigare dollar kanske gör att man ska gå in

   Radera
  3. Intressant utveckling, tack för länk o kommentar!

   Radera