2017-08-29

Ljust o fräscht?

När jag skapade bloggen för snart 4 år sedan så tänkte jag att den inte skulle vara "ljus o fräsch" som "alla andra" bloggar/sajter.

Läsbarheten var sannolikt sådär i min tidiga design och efter feedback så ändrade jag färger för att öka kontrasten till det bättre men jag ville fortfarande behålla ett lite kraftigare/mörkare tema.

Hursom, fick feedback i helgen från en person på Twitter:
"No offence men din hemsida är bedrövlig. Den ser oseriös och inte tillförlitlig ut. Skulle aldrig lita på nått som står där."
Förvisso en persons åsikt men jag tänkte att det kanske ändå är dags att renovera lite?

Så om det blir stökigt på bloggen närmaste tiden så vet ni varför.

Jag kan visa er en liten förhandstitt på min tilltänkta layout på startsidan här:


Bli inte förskräckta av den nya widgeten, den kommer bara att visas på startsidan och inte när du klickar på ett inlägg eller har en direktlänk via Twitter exempelvis.

Så ni ser så har jag kapitulerat och tänker att ljust o fräscht kanske inte är så dumt...vad tycker du?30 kommentarer:

 1. Ditt förslag ser snyggt ut. Oavsett om det gamla är bra eller dåligt så är lite ombyte alltid bra. Blir spännande att se slutresultatet.
  /P

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det känns som tärningen är kastad...

   Tack för feedback!

   Radera
 2. Får du ersättning från Shareville för den fina reklamen högst upp? :) Den tar för mycket plats. Men i övrigt tror jag på en design som är så fri från "klottrighet" som möjligt, men smaken är säkerligen olika för alla. Mvh https://investera-pengar.blogspot.se/

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag får ingen ersättning samt har inget formellt samarbete med Nordnet (eller någon annan aktör). Min medverkan på Shareville är på helt frivillig basis och ett smidigt sätt att vara transparent kring portföljutveckling samt innehav tycker jag.

   Widgeten kommer att vara skiftande och den första "sliden" kommer inte vara någon portfölj.

   Tror det blir något mindre klottrigt med nya men vi får se hur det blir i slutändan.

   Tack för feedback!

   Radera
 3. Mycket bättre! :) Vill inte klanka ner på det gamla, jag har alltid gillat bloggen men det kommer bli betydligt behagligare att läsa i mobilen med en ljusare bakgrund.

  Med vänlig hälsning / frihetsmaskinen

  SvaraRadera
 4. Jag skulle aldrig lyssna på någon som skriver "nått" istället för "nåt" eller "något".

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tycker twitter-kommentaren var lite överdriven men fick mig ändå att fundera lite - man blir lätt hemmablind och ni läsare är nog allmänt "snälla" mot mig.

   Tack för kommentar!

   Radera
  2. Visst blir man hemmablind, men jag menar ändå lite allvar. Den som i sin kritik på tre meningar lyckas blanda svenska och engelska, missa ett kommatecken och stava fel ska förmodligen inte ses som facit när det kommer till tillförlitlig layout.

   Radera
  3. Du har helt rätt, antar att jag undermedvetet ville förändra oavsett och även en vag kritik räckte i detta fall.

   Radera
  4. Ja, och han kan ju ha rätt ändå. På samma sätt som din blogg kan vara läsvärd trots "bedrövlig och oseriös" layout ;-).

   Själv är jag en sån där tråkig typ som läser texten. Så länge det inte är ljusgul text mot ljusgrön bakgrund skiter jag i vilket, men jag är kanske inte genomsnittlig.

   Radera
  5. Texten är förstås överlägset viktigast, snyggt utan innehåll brukar sällan funka på sikt såväl här som i andra sammanhang. Sen är det sannolikt ingen nackdel om man lyckas kombinera egenskaperna i den mån man kan påverka själv. Tänker att första intrycket av bloggen kan nog bli bättre, återstår dock att se om det blir lyckat.

   Radera
  6. Jag håller med Micke helt och hållet. För övrigt har jag faktiskt inte tidigare reflekterat över utseendet på din blogg eller någon annans för den delen, förens nu då. Har haft fullt upp med att läsa innehållet, vilket jag uppskattar starkt.

   Om utseendet har någon slags avskräckande effekt kanske det faktiskt inte är något dåligt tänker jag, men jag förstår om du vill nå ut till så många läsare som möjligt självklart.

   Chin up!

   Radera
  7. Tack för feedback och kul att uppskattar texterna (och nuvarande layout). Hoppas du kommer gilla den nya layouten och mina framtida texter!

   Radera
 5. Ser ut att kunna bli bra. Hade dock inget emot det "mörkare" temat heller. :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag hoppas det blir bra, ska försöka sjösätta det hela så snart jag kan då dyrbar skrivtid försvinner annars.

   Tack för feedback!

   Radera
 6. Du kan gärna behålla din nuvarande design.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för input, känns dock bättre och bättre för min del med den nya ljusa designen så jag kommer sannolikt byta i närtid oavsett. Hoppas du fortsätter läsa i alla fall!

   Radera
 7. En fråga; Kommer den stundande renoveringen påverka dina verktyg på sidan på något sätt?

  Gillar dom skarpt!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kul att du gillar verktygen!

   Verktygen kommer inte att påverkas, alla kommer att finnas kvar men de som används sällan kanske inte blir nåbara från startsidan bara.

   Tack för frågan!

   Radera
 8. Jag tycker det är bra idé att prova andra färger och design, inget fel på mörk bakgrund, men blå textfärg är inte det bästa alternativet. Det finns sidor som använder mörka bakgrund och känns väldigt värm och behaglig fast där textfärger är ljusare. Jag upplever nuvarande färgsättning på din sida är inte det bästa.
  Självklart jag bry mig om mer innehållet och där du är en av bästa som känner jag hittills. Mvh

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag gissar att det blir svårt att vinna ergonomipriser med nuvarande färgdesign :-)

   Tack för feedback och hoppas att du gillar nya designen!

   Radera
 9. Döm aldrig en bok efter omslaget eller hur det var. Gillar bloggen och kommer fortsätta följa! Alltid kul med lite förändringar så det välkomnas. Jag har aldrig gillat Shareville-widgetarna (har själv inte shareville, kanske är därför) eftersom de kräver mycket prestanda (kanske har en skitdator med dålig uppkoppling). Men min erfarenhet är att när de är på startsidan så blir sidan riktigt seg.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Shareville-widgeten laddas asynkront så de borde inte påverkar prestandan för övriga element på sidan. Oavsett ska jag fundera lite över placeringen av widgeten, kanske blir en separat sida för de som intresserade av hur mina portföljer går.

   Tack för feedback!

   Radera
 10. Har inga problem med designen av hemsidan. Annorlunda? Visst! Är man det minsta läskunnig märker man ganska snabbt att det finns substans under ytan.

  Så skulle nog inte lyssna för mycket på någon som skriver "nått" istället för "något". ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tycker nog att den nya designen är mer och mer tilltalande så jag kommer nog att byta oavsett.

   Tack för kommentar!

   Radera
 11. Den nya designen tycker jag var ett rejält lyft. Sidan har fått bättre fokus med mindre distraherande element och det känns allmänt luftigare och modernare.

  Om jag ska klaga på nånting tycker skuggan du lagt på din content-wrapper är lite överdriven. Man tappar lite känslan för vad det är för något. Jag skulle speca skuggan som 0px 0px 6px 1px. En hårdare skugga som blir lite cleanare och tar upp mindre fokus.

  Tack för en bra blogg!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Skuggan fanns i mallen jag utgått ifrån men ska testa lite med ditt förslag.

   Tack för feedback och tips!

   Radera
 12. Ja, ljust och fräscht och mer lättöverskådligt (värsta mina ögon vet är svart bakgrund och vit text). Snygga val och båda tummarna upp! Tack för en innehållsrik, lärorik, ödmjuk och trevlig blogg som jag ofta återkommer till/Anne

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kul att höra. tack för din fina feedback!

   Radera