2017-08-09

Main Street Capital - stabil månadsutdelning?

Main Street Capital (MAIN) är ett amerikanskt bolag inom Private Equity-sektorn och de bildades i mitten av 1990-talet.

Bolaget har ibland nämnts i Twitter-flödet och bland bloggare/kommentarer men jag har nog fram till nu tyckt direktavkastningen varit lite för "klen" för min smak.

För närvarande är det en månadsutdelning på $0,19 då de nyligen höjde med 3% och i juni respektive december varje år tycks det betalas ut en extrautdelning på $0,275. Detta ger en direktavkastning på ca 7% totalt som nog får anses vara godkänt i sig.

Utöver fin DA så kan man nog ha en förväntad utdelningstillväxt estimerad till 3% framöver då Q2-rapporten förefaller vara bra och denna artikel på Seeking Alpha antyder siffran i ett försiktigt scenario framåt.

Jag har tagit in en liten provpost i min portfölj Global Dividend 1.2xL då jag sålde min amerikanska bank NYCB som jag plockade in på lösa grunder och som kändes svag för närvarande.


bildkälla: z2036

Med en zYG-score på drygt 10 så får aktien en fin placering i mitt bubbeldiagram ovan.
Vad tror du om MAIN?

Finansiella instrument kan både öka och minska i värde. Det finns en risk att du inte får tillbaka de pengar du investerar. Innan du investerar i en aktie bör du själv läsa på fakta och bilda dig en egen uppfattning.

8 kommentarer:

 1. Har ägt MAIN ett tag och ligger 30% plus (utdelningar ej inräknat). Den tuffar på fint varje månad och bonusutdelningar gör inte saken sämre. Funderat många gånger på att sälja av lite på grund av uppgången men det får vara. Samtidigt så är uppgång handikapp för mig då jag inte förmår mig att köpa mer. Men kan ju likagärna gå upp mer? Dessa beslut.

  /P

  SvaraRadera
  Svar
  1. Man bör behålla/öka baserat på vad man tror om bolaget framåt men visst kan lågt GAV spela psykologiska spratt ibland.

   Tack för kommentar!

   Radera
  2. Visst är det så! Men som sagt spelar en spratt! Som tur är finns det annat att öka i innan. Bygger du kassa nu eller investerar du för fullt varje månad?
   /P

   Radera
  3. Jag investerar för fullt men när det går ner så fyller jag på kassan för balansering av hävstång

   Radera
 2. De följer DJ indexet ganska bra, men frågan är hur mycket högre de kan klättra? Är väl bara att köpa och se ;) Månadsutbetalare är väldigt trevliga oavsett.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Man kan nog förvänta sig god DA i första hand och förhoppningsvis kanske MAIN klarar en sättning något bättre än DJ. Men det återstår att se.

   Tack för kommentar!

   Radera
 3. Hej Stefan! Ja de har en hög payoutratio enligt dividend.com, 96.5% vilket är lite att se upp med.

  http://www.dividend.com/dividend-stocks/financial/diversified-investments/main-main-street-capital-corp/

  Må gott

  //Richard

  SvaraRadera
  Svar
  1. Inte så ovanligt för denna typ av bolag med hög utdelningsandel. Tror det finns ngn regel på att minst 90% delas ut för att få en skattefördel eller nåt. Nackdelen är förstås att det inte krävs mycket motgång för att man måste sänka utdelningen något.

   Tack för info och kommentar!

   Radera